'Abdullah Gül aday olmayı düşünmüyor'

Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı merak edilen 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün aday olmayacağı belirtildi. Gül'ün siyasete de dönmeyi düşünmediği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
'Abdullah Gül aday olmayı düşünmüyor'

Bazı kişilerin ‘ByLock’ kullanmamasına rağmen kullanmış gibi gözükmesine neden olan ‘Mor Beyin’ yazılımını ortaya çıkaran Saadet Partisi Antalya Siyasi İşler Başkanı Ali Aktaş, eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, ‘siyasete cumhurbaşkanı adayı olarak dönmeyi pek düşünmediğini’ aktardı.

Antalya Körfez gazetesinden Müzeyyen Yüce’ye konuşan Aktaş, Gül’ün davetiyle Ayazağa Kasrı’nda bir araya geldiklerini ve bir saate yakın görüştüklerini aktardı.

Görüşmenin genel hatlarının ‘FETÖ soruşturmalarındaki adaletsizlikler’ üzerine olduğunu ifade eden Aktaş, Gül’ün Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlardan rahatsız olduğunu, ancak siyasete cumhurbaşkanı adayı olarak dönmeyi pek düşünmediğini ifade etti.

Aktaş, “Halk nezdinde bir arayış olup olmadığını, özellikle İslami cenahtaki sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini merak ediyor. ‘Keşke bunları konuşmak zorunda kalmasaydık’ şeklinde cümle kuruyor. Türkiye’deki siyasi gelişmeleri, ülkenin durumunu yakından takip ediyor. İslam ve milliyetçilik konusunda çok hamasi, İslam’a zarar verecek bir dil kullanıldığını ifade ediyor” diye konuştu.

“Siyasete dönme konusunda şu an için bir kararı yok. Siyasete dönmeyi gerektirecek şartların oluşmamasını temenni ediyor” diyerek sözlerine devam eden Aktaş, 11’nci cumhurbaşkanının ‘siyasi duruş olarak’ Saadet Partisi’ne olumlu baktığını söyledi ve ekledi: “Saadet Partisi’nin İslam’ı bir hamaset unsuru, siyaset unsuru haline getirmediğini söyledi. 2019’da Saadet Partisi’nden aday olur mu olmaz mı bilmiyorum ama pek niyeti olmadığı anlaşılıyor.”

Gül’ün ‘FETÖ soruşturma süreci’ hakkında da ifadelerini de yorumlayan Aktaş, “Bunların yanında soruşturma sürecindeki aşırılıkları tespit ile sürecin doğru, sağlıklı, ülkemiz ve dindar sosyoloji yararına en sağlıklı usulle yürütülmesini istemektedir” dedi.

Yorumlar