Vanlılar'dan taziye ziyaretine tepki

AK Parti Van İl Başkanı Soğanda, "Ne o vekil olduğunu iddia eden kişi ne de o intihar saldırısını gerçekleştiren terörist Vanlıları temsil ediyor" dedi

Google Haberlere Abone ol
Vanlılar'dan taziye ziyaretine tepki

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'e tepki göstererek, "Ne o vekil olduğunu iddia eden kişi ne de o intihar saldırısını gerçekleştiren terörist Vanlıları temsil ediyor" dedi.

Soğanda, yaptığı açıklamada, Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren teröristin cenazesinde terör örgütü propagandası yapılmasının, HDP Milletvekili Hezer'in de taziyeye katılmasının kabul edilemez olduğunu aktardı.

AK Parti camiası olarak Ankara'da meydana gelen menfur olaydan büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Soğanda, "Nereden, hangi taraftan gelirse gelsin terörü lanetliyoruz. Biz saldırıyı gerçekleştiren kişiyi hemşerimiz olarak kabul etmiyoruz. Zaten sonradan yaptığımız araştırmaya göre köken itibarıyla Vanlı olmadığını biliyoruz. Dolayısıyla Van'ın adının bu şekilde kirlenmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Van, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı kabul eden, yıllardan beri birlik ve beraberliklerini muhafaza etme çabasında olan bir şehrimizdir" diye konuştu.

Soğanda, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in taziyeye katılmasının Vanlıları derinden üzdüğünü kaydederek şöyle devam etti:

"Milletvekili olduğu söylenen kişinin kalkıp 29 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren kişinin cenazesine gitmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Halkımız söz konusu vekillere 'Barış gelsin, savaş bitsin' diye oy verdi. Hemşehrilerimiz vekillerin bunu yapacağını bilseydi kesinlikle oy vermezdi. Savaşı isteyen bir kişiye Vanlılar hiçbir şekilde oy vermez. Şu an Van halkının sesine kulak verdiğimizde, bu kişinin Van'ı ve Vanlıyı temsil etmediğini bilmekteyiz. Açık bir şekilde hem Türkiye Büyük Millet Meclisinde milletin vekili olarak görev yapacaksınız, hem de kalkacaksınız, böyle bir saldırıyı gerçekleştiren kişiyi kutsayacaksınız. Bunu kabul edemeyiz. Vanlı hemşehrilerimiz de bunu kabul etmiyor. Bu nedenle bu olayın Vanlılara mal edilmemesi gerekiyor. Ne o vekil olduğunu iddia eden kişi ne de o intihar saldırısını gerçekleştiren terörist Vanlıları temsil ediyor."

Yorumlar