Trabzon'da 'Diriliş Buluşmaları'

İHH’nın organizasyonuyla Trabzon’da çeşitli STK’ların katılımıyla Diriliş Buluşmaları Programı gerçekleşti. Programda ümmet bilinci ve Müslümanların sorumlulukları üzerinde duruldu.

Google Haberlere Abone ol
Trabzon'da 'Diriliş Buluşmaları'

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın davetiyle ve Sosyal Doku Vakfı, Siyer Vakfı, Sahnı Seman İslami İlimler ve Araştırma Merkezi, İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi(İFAM), Medeniyet Vakfı, Namaz Gönüllüleri Platformu, Aksa Eğitim ve Dayanışma Vakfı (AKDAV) işbirliğiyle organize edilen Diriliş Buluşmaları Programı Trabzon’da gerçekleşti.

Programa konuşmacı olarak Muhammed Emin Yıldırım, İhsan Şenocak, Nureddin Yıldız, Abdullah Yıldız, Beşir Eryarsoy, Ramazan Kayan ve Abdulmetin Balkanlıoğlu katıldı.

Sık sık tekbirlerin getirildiği ve yoğun katılımın olduğu program Hafız Osman Cellak Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda selamlama konuşmasını yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, katılımcılara teşekkür etti.

Programa çoğunluk olarak gençlerin katıldığını aktaran Yıldırım gençlere daha gencecik yaşlarında kendilerini İslam’a feda eden Furkan Doğan, Esma Biltaci ve Yasin Börü’yü hatırlatarak gençliğin önemine vurgu yaptı.

Yıldırım devamla; “Öncelikle bu salonu dolduranların genç kardeşlerimizden oluşması ve gençlerin burada çok olması bizi sevindirdiği gibi, zalim İsrail’i de üzmektedir. Çünkü İsrail’in kurucusu Filistin’i işgal ettiği zaman demiştir ki: ‘ Filistin’deki yaşlıları öldürürüz gençler ise Filistin davasını unutur.’ Şimdi ise gençlerimiz Filistin davasını unutmadı. Gençler! Sizin varlığınız çocuklarınıza, gençlerinize, İsrail’e büyük bir mesajdır. İnşallah sizler hem Filistin’i hem Suriye’yi, hem Irak’ kurtaracak nesillersiniz. Varlığınız çocuklarınıza, gençlerinize, İsrail’e büyük bir mesajdır.” dedi.

Yorumlar