Tarihin en büyük kaçak sigara operasyonu

Yüksekova'da terörün finansal ayaklarından birini oluşturan kaçak sigaraya yönelik tarihin en büyük operasyonu düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Tarihin en büyük kaçak sigara operasyonu
Yüksekova'da yapılan kaçak sigara operasyonunda 5 milyon paket kaçak sigara ele geçirildi. Kaçak sigaranın PKK’nın ciddi gelir kaynakları arasında olduğu Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın (KOM) raporlarında bir kez daha gözler önüne serildi. Hakkari Yüksekova’daki operasyonda 5 milyon paket kaçak sigara ele geçirildi.

Bir teröristin de etkisiz hale getirildiği operasyon Cumhuriyet tarihinin en büyük kaçak sigara operasyonu olarak kayıtlara geçti.

AB ülkelerinde de benzeri yapılan araştırmaya göre, 2009 sonunda yüzde 5’ler civarında olan kaçak sigara oranı 2010’da yaklaşık 4 kat artarak, yüzde 20’lere tırmandı. 2015 yılında tüm verilen mücadelelerle azalma eğilimi gösteren kaçak sigara oranı, son bir yıldır yüzde 13’lük seviyesinde kemikleşti.

Geçen sene devletin kasasına fazladan 2 milyar lira vergi girmesi sağlansa da, halen kaçak sigara nedeniyle 5 milyarlık yıllık vergi kaybı olduğu hesaplanıyor.

 

Yorumlar

Gurbet Sıgara kaçakçileri başta merkez van dır vanda belediye ve zabita başi çekiyor her sokakta satiyorler tezgahlarda boş paket zulada dolu
mahmut demirkolllllu çok şehirde sokaklarda serbestce -işportada-satılan yabancı sıgaraların paraları pkk ya gidiyor.bu herkes ce malum.Lakin insanları zehirleyen kaçak sıgaraların apocular tarafından satışına müdahale eden yok.Bu satıştan elde edilen para pkk nın silah alma parasıdır.yani güvenlik güçlerini şehir eden merminin parasıdır.Ejnebi sigaranın korsanca satışına engel olmayan zabıta memurlarımı var?Yoksa kandilin gücü sıgara satışı için kimleri baskı altına alıyor.Bu çirkinliğe son verilmelidir.