Sur esnafı HDP milletvekillerini protesto etti

Sokağa çıkma yasağının kalktığı Sur ilçesine giden HDP'li milletvekilleri vatandaşın protestosuyla karşılaştı

Google Haberlere Abone ol
Sur esnafı HDP milletvekillerini protesto etti
HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, ile bazı milletvekilleri Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde dün bazı sokaklarda sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bölgedeki esnafları ziyaret etti. Ziyaret sırasında bir grup esnaf HDP'lilere tepki gösterip protesto etti.

Sur İlçesi'nin Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş ve Cemal Yılmaz mahallelerinde hendek kazan, barikat kuran, el yapımı patlayıcı tuzaklayan PKK'lılara yönelik 2 Aralık 2015 günü başlatılan operasyonlar kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı halen 5 mahallede devam ederken, dün saat 08.00'den itibaren 3 mahallenin 14 sokağında uygulanan yasak kaldırıldı.



Kışanak'a tepki gösteren bir vatandaş, Sur'da ayda 300 lira ile geçimini sağlayan insanların evini terk ettikten sonra büyük mağduriyet yaşadığını belirterek, "Bazı insanlar Sur dibinde 28 gün kaldı belediye bir çadır dahi vermedi. Belediyeden bir fayda görmedik. Bazı kişilerin verdiği kararın sonucu, bakın bizim insanların başına ne geldi." ifadesini kullandı.

Başka birisi de çocuklarına 15 gün verecek ekmek bulamadığını Sur'dan taşındıktan sonra da çocuklarıyla 3 gün açıkta kaldığını aktararak, "Allah rızası için belediyeden bir yetkili gelip 'geçmiş olsun.' deseydi yeterliydi. Vatandaşın geneli belediyeden şikayetçi. Bu kadar insanlar mağdur oldu, belediye bu insanları sormadı." diye konuştu.

Belediyenin sunmuş olduğu hizmetlerden şikayetçi olan ayakkabı satıcısı esnaf da "Halk size sarı kart gösterdi, kırmızı karta dönüşmesin. Biz size oy verdik 80 milletvekili gönderdik, dedik 'gidin hakkınızı orada arayın. Sizi Meclis'e koyduk, hava aldık." dedi.

Baluken'in "Elimizden ne geliyorsa yaptık, keşke elimizden gelse." sözleri üzerine esnaf, "Eğer bu çarşıya gelseydiniz, millete sorsaydınız, millet size 'ne şekilde barış olur.' diye yol gösterecekti." karşılığını verdi.

Bir esnaf da Kışanak'tan belediyenin Sur ilçesinde emlak vergisini almamasını talep etti.



Ziyaret sırasında 10 kişilik esnaf grubu HDP'lilere tepki gösterip, yuhaladı. Tepki gösterenler, "Niye buraya geliyorsunuz? Gidin buradan" diye tepkilerini dile getirdi. Bu sırada HDP'lileri koruyan polis ekipleri araya girerek, esnafları sakinleştirip uzaklaşırırken, gerginlik büyümeden önlendi.

Yorumlar

rafet AKSARI Siz hangi yüzle hangi sıfatla sular durulunca kalkıp sağ duyulu Kürt kökenli kardeşlerimizi ziyaret ediyorsunuz anlamakta zorluk çekiyorum. Aylarca sefalet içinde yaşadılar, aylarca gök yüzünü göremediler, travma geçiren halka dalğa geçer gibi ziyaret ederseniz, sizi yuhalamakta haklı değiller mi? Hangisine ne yediniz, ne içtiniz, çoluk çocuk ne durumda diye sordunuz. Mecliste bağırıp çağırmakla olmaz. O insanlar size yanılmış oy vermiş olsalar dahi, siz gününüzü şovlarla geçirmeyeceksiniz. Onların verdigi oy'larla kral hayatı yaşıyorsunuz. Dilerim aklınızı başınıza alır, sağ duyulu davranır, o insanlara maddi, manevi yardımda bulunursunuz.