Şehit ailesi CHP'nin çelengini istemedi

Elazığ'daki cenaze töreninde şehit yakınları CHP'nin gönderdiği çelengi istemedi, Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Şehit ailesi CHP'nin çelengini istemedi
Terörle mücadelede hükümete destek  vermek yerine HDP ile birlikte yürümekle suçlanan CHP'ye şehit yakınlarından tepikler gelmeye devam ediyor. Daha önce Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği çelengi gönderen şehit yakınları bu kez de parti adına gelen çelengi istemedi. 

Nusaybin ilçesinde teröristlerce tuzaklanmış el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Akpınar, memleketi Elazığ'da son yolculuğa uğurlandı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, meslektaşlarının omuzlarında İzzetpaşa Camii'ne getirilerek katafalka konuldu. Şehidin babası İhsan ve kardeşi Ersan Akpınar, tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı.

Cenazeye katılan şehidin bir yakını, CHP'nin törene gönderdiği çelengi alarak üzerindeki yazıyı yırttı, "Kaldırın onu buradan" diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine görevliler, CHP'nin çelengini tören alanından kaldırdı. Bu esnada naaşın yanına gelen şehidin bir başka yakını da şehidin fotoğrafını eline alarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. 

CHP'nin törene gönderdiği çelengi de göstererek, "Kılıçdaroğlu'na gönderin." dedi.

Sırtına astığı Türk bayrağıyla cenazeye katılan şehidin kardeşi Okan Akpınar ise şehit ağabeyinin 4 yaşındaki kızı Minel Akpınar'ı kucağına alarak, şehidin fotoğrafını öptü.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı top arabasına konularak tören mangası eşliğinde bir süre taşındı. 

Şehidin naaşı Harput'ta bulunan aile mezarlığına defnedildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İlker Temel, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda dün yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Akpınar, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Yorumlar