Muş'ta bomba yüklü araç ele geçirildi

Valilik konağı yakınına bırakılmış, içerisinde yaklaşık bir ton patlayıcının yer aldığı minibüs bulundu

Google Haberlere Abone ol
Muş'ta bomba yüklü araç ele geçirildi
Muş'ta içerisinde yaklaşık bir ton patlayıcı bulunan minibüs ele geçirildi. Alınan bilgiye göre, İstasyon Caddesi'ndeki valilik konağı yakınına bırakılan minibüste şüphe üzerine yapılan incelemede patlayıcı tespit edildi.

Çevrede önlem alan güvenlik güçleri, yolu trafiğe kapattı. Olay yerine gelen bomba imha uzmanlarınca yapılan incelemede, araçta yaklaşık bir ton patlayıcı, ikişer tüp ve çuval içinde gübre bulundu. Aracın, incelemenin ardından güvenli bir bölgeye taşınarak imha edileceği öğrenildi.

İKİ CANLI BOMBA YAKALANDI

Öte yandan, Muş Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Muş İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan operasyonel çalışmalar neticesinde; 4 Haziran 2016 günü PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması (YDG-H) içerisinde faaliyetlerde bulunmak amacıyla ilimizde görevlendirildiği tespit edilen 2 terör örgütü mensubu yakalanmıştır” denildi.

Her iki örgüt mensubunun da Irak’ın kuzeyindeki kamplarda ÖSB (Öz Savunma Birlikleri) ve bomba eğitimi aldıkları belirtilen açıklamada, “Eğitimlerin ardından ülkemize illegal yollardan giriş yaparak sansasyonel tarzda canlı bomba eylemlerinde bulunabilecekleri anlaşılmıştır. Ayrıca geriye dönük yapılan çalışmalarda, her iki şahsın da yakalanmamak amacıyla anlık kılık-kıyafet değiştirdikleri tespit edilmiştir. Her iki örgüt mensubu da çıkarıldıkları adli mercilerce ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma’ suçundan tutuklanarak ilimiz kapalı cezaevine teslim edilmişlerdir. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı kesintisiz mücadelemiz sürdürülecektir” denildi.


 

Yorumlar