Metroda bomba şakasına 3 gözaltı

Kadıköy-Kartal Metrosu'nda büyük paniğe yol açan ve "Şaka yaptık" diyen gençlerle ilgili soruşturmada 3 kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Metroda bomba şakasına 3 gözaltı

Kadıköy-Kartal Metrosu'nun en yoğun olduğu akşam saatlerinde, 3 genç tekbir getirip kapıları kapanan vagonun içine çanta attı. Metroda büyük paniğe yol açan ve "Şaka yaptık" diyen gençlerle ilgili soruşturmada 3 kişi gözaltına alındı.

Görgü tanıklarının iddiasına göre, akşam saatlerinde 3 genç, Üsküdar Ünalan Metro İstasyonu'nda inip, Kartal yönüne giden metroyu beklemeye başladı. Kısa süre sonra gelen metroya iki arkadaş bindi, diğer üçüncü kişi ise vagonun kapıları kapanırken, tekbir getirip elindeki çantayı arkadaşlarına doğru attı ve "Bomba" diyerek kaçtı. Bu sırada metro da Kartal yönüne doğru hareket etti. Ancak olay vagonda büyük paniğe yol açtı. Bazı yolcular çığlık atmaya başladı, bazıları da panik butonuna bastı. Metro, Göztepe İstasyonu'nda dururken, Metro'nun özel güvenlik personeli vagondaki 2 genci yakalayarak olay yerine gelen polise teslim etti.

Polis, yaşları 18'den küçük olan 2 genci Üsküdar Çocuk Büro Amirliği'ne götürdü. 2 kişinin ifadesi üzerine, çantayı atıp giden üçüncü gence de ulaşıldı ve o şüpheli de Çocuk Büro Amirliği'ne teslim edildi.

Bu arada yapılan incelemede, vagonun içine "Bomba" denilerek atılan çantadan basket topu çıktı. Haklarında TCK'nın 5237. maddesi uyarınca, "Halk arasında korku ve panik yaratmak" suçundan işlem yapılan 3 öğrenci cumartesi günü Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edilecek.

Yorumlar