Metrobüs alev alev yandı

Metrobüs Topkapı durağında bir metrobüs alev aldı. Yangın kısa sürede büyürken metrobüs aracı kullanılamaz hale geldi. Yangın nedeniyle bir süre seferler yapılamadı. İBB'den yapılan açıklamaya göre, yangın motor arızası nedeniyle tamire götürülen boş metrobüste çıktı. Korkutan yangından ölen ya da yaralanan olmadı.

Google Haberlere Abone ol
Metrobüs alev alev yandı

İstanbul Topkapı’da Zincirlikuyu yönüne giden metrobüste yangın çıktı. İçinde yolcunun bulunmadığı metrobüs kısa sürede alev topuna döndü. Yangını söndürmek üzere olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın sırasında zaman zaman patlama sesi de duyuldu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alındı ve ardından metrobüste soğutma çalışmaları yapıldı.

Yanan metrobüs hurdaya dönerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, motor arızası nedeniyle tamire götürüldüğü sırada metrobüste yangın çıktığını, metrobüs de yolcu olmadığını ayrıca ölü ya da yaralının olmadığını bildirdi.

BİR SÜRE SEFER YAPILAMADI

Yangın nedeniyle metrobüs seferleri yapılamadı, D-100’de çift yönlü trafik yoğunluğu oluştu. Yangının tamamen söndürülmesinin ardından metrobüs seferleri tek şeritten kontrollü olarak yapılmaya başlandı. Bu arada duraklardaki yoğunluk nedeniyle bazı vatandaşların metrobüs yolunda yürüdüğü görüldü.

TIR'A YÜKLENİP GÖTÜRÜLDÜ

Saat 16.15 sıralarında çıkan yangın sonucu kısa sürede alev topuna dönen ve 45 dakikada hurda yığını haline gelen metrobüsü kaldırmak için olay yerine İETT'ye ait vinç getirildi. Vinç, metrobüsü 2 parça halinde AKOM'a ait bir TIR'a yükledi. Yaklaşık 30 dakika süren kaldırma çalışmaları sırasında metrobüs seferleri çift yönlü olarak durdu. Metrobüsteki vatandaşlar da araçlardan inerek yaya olarak yollarına devam etmek zorunda kaldı. Yanan metrobüs TIR'la olay yerinden götürüldü.

METROBÜS SEFERLERİ NORMALE DÖNDÜ

Topkapı'daki metrobüs yangını nedeniyle ara verilen metrobüs seferleri, enkazın kaldırılmasıyla birlikte yeniden başladı.

Zincirlikuyu yönüne seyreden bir metrobüs, saat 16.20 sıralarında motorunda çıkan bir arıza nedeniyle alev alev yanmış, kısa sürede aracı saran alevler metrobüsü kullanılamaz hale getirmişti. Edirnekapı'daki bakım garajına götürülürken yanan aracın enkazı, İETT'nin vinciyle iki parça halinde kaldırılarak Afet Kordinasyon Merkezi (AKOM) TIR'ına yüklendi. Çalışmalar yaklaşık 1 saat sürdü. Enkaz nedeniyle zaman zaman çalışmalardan etkilenen E-5 trafiği ve metrobüs seferleri de yeniden normale döndü.

Yorumlar