Kilis'e bugün de roketler düştü

Kilis'te Suriye tarafından atılan 3 roket atar mermisinin düştüğü bir evde yangın çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Kilis'e bugün de roketler düştü

Kilis'te Suriye tarafından atılan 3 roket atar mermisinin düştüğü bir evde yangın çıktı. Dün düşen roket mermileri 5 kişinin ölümüne neden olmuştu. Ölenlerin çoğu Suriyeli çocuklardı. 

İç savaşın devam ettiği Suriye'den atılan roket mermisi Helvacıoğlu Mahallesi'ndeki bir evin çatısına isabet etti. Patlama sonrası çatıdaki odunlar tutuştu. İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Bu olaydan yaklaşık 5 dakika sonra Suriye'den ateşlenen 2 roket mermisinden biri aynı mahalledeki Bilal Habeşi Camisi'ne ait tuvalete, diğeri de Kilis Mezarlığı yakınındaki boş araziye düştü. Roket mermisi nedeniyle ilk belirlemelere göre 2 kişinin yaralandığı öğrenildi. Polis ekipleri, roket düşen bölgede güvenlik önlemi aldı.

Roketlerin çoğunluğu IŞİD'in kontrolü altında yer alan Bab bölgesinden geliyor. Gelen roketlere Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından angajman kuralları gereği anında cevap veriliyor. 

BEŞ KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Kilis'e dün de Suriye'den yapılan roketli saldırıda beş kişi hayatını kaybetti. Şehir merkezine dün saat 14.00 ile 16.00 arasında Suriye'den atılan dört roketin düşmesi sonucu beş kişi hayatını kaybetti.

Yavuz Sultan Selim Mahallesi'ne düşen roketle bir Suriyeli çoban, Akcurun Caddesi'ne düşen roketle üç yetim çocuk hayatını kaybetti. Yaralıların kaldırıldığı hastanede tedavi gören bir Suriyeli çocuğun da ölmesiyle birlikte ölenlerin sayısı beşe yükseldi. Roketlerin düşmesi sonucu beş kişi de yaralanmıştı.

Yorumlar