Kilis'e bugün de roket mermileri atıldı, can kaybı yok

Kilis'e bugün Suriye tarafından atılan iki roket boş bir alana düştü. Olayda can ya da mal kaybı yaşanmazken, IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda 44 örgüt mensubu öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Kilis'e bugün de roket mermileri atıldı, can kaybı yok
Suriye sınırında bulunan Kilis'e ocak ayından bu yana başlayan roket düşmeleri bugün de devam etti. Hemen hemen her gün roket düşen şehre bugün de Suriye'den ateşlenen roket mermisi, Kilis'te boş araziye isabet etti. Ocaktan bu yana 19 kişinin hayatını kaybettiği Kilis'te bugün düşen roketler nedeniyle bugün ölen ya da yaralanan olmadı. 

İç savaşın sürdüğü Suriye'den bir roket mermisi atıldı. Roket mermisi, Necmettin Erbakan Mahallesi'ndeki boş araziye düştü. Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıda çevredeki bazı binaların camları karıldı. Polis ekipleri, merminin düştüğü bölgede güvenlik önlemi aldı.

KİLİS HALKI ŞEHRİ TERKEDİYOR

Roketlerden ve havan atışlarından dolayı can güvenliğinin kalmadığını düşünen Kilis halkı ise şehri terk etmeye başladı. Vatandaşların büyük bölümü çevre illerdeki akrabalarının yanına giderken kentte bankalar açılmazken, 3 gündür internet hizmeti de verilmiyor.

18 Ocak tarihinden itibaren IŞİD’in roketlerine hedef olan Kilis’te, 21 kişi hayatını kaybederken, 80 kişi ise yaralandı. Roketlerin isabet ettiği kentte Kilislilerin büyük bölümü çevre illerdeki akrabalarının yanına gitmesi nedeniyle kent sessizliğe büründü.



Esnafların yüzde 70’i iş yerlerini kapatırken, 3 gündür Kilis merkeze GSM şirketleri ile internet sağlayıcılar tarafından internet verilmiyor. Gün çok sayıda özel banka işlem yapmayarak bankaları açmazken internet olmadığı için vatandaşlar eczanelerden ilaçlarını alamıyor.

İnternet olmadığı içi alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar kredi kartı pos cihazları da çalışmadığı için mağdur durumda. Kilis merkezindeki caddelerde insan görmek nerede ise imkansız hale gelirken, halkın roketler konusunda endişeli bekleyişi sürüyor.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA 

Öte yandan konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kilis'e düşen roketlerden sonra IŞİD hedeflerinin vurulduğu belirtildi. 



Genelkurmay Başkanlığı, bu sabah saat 05.47, 06.13 ve 07.41’de Suriye'nin Baragitah, Havar Kilis, Harcele ve Delha  bölgelerine F-16 ve A-10’lardan oluşan koalisyona ait savaş uçaklarıyla düzenlenen hava harekatında ilk belirlemelere göre 44 IŞİD mensubu öldürüldü. 

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, DAEŞ'in Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin elinde bulunan bölgelere yönelik saldırılarını artırması üzerine, koalisyon güçleriyle ortak hedef tespit çalışmaları yapıldı.

Bu çalışmaların ardından bugün sırasıyla muhalif güçlere destek kapsamında, saat 05.47, 06.13 ve 07.41'de Baragitah, Havar Kilis, Harcele ve Delha bölgelerine F-16 ve A-10'lardan oluşan koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarıyla taarruzlar düzenlendi, DAEŞ'e ait silah mevzileri ve barınma alanları imha edildi.

Alınan ilk görüntülerde, 44 DAEŞ'li teröristin öldüğü, çok sayıda teröristin de yaralandığı tespit edildi. Taarruzların ardından savunma halindeki Suriyeli muhaliflerin yerleşim yerlerine yapılan saldırılar kesildi ve DAEŞ geri çekilmek zorunda kaldı.

Ayrıca, bugün saat 11.45'te koalisyon güçleriyle yapılan ortak hedef tespit çalışmalarını müteakip Karaköprü bölgesine F-15'lerle yapılan hava taarruzları sonucunda ilk belirlemelere göre 4 DAEŞ üyesi terörist öldürüldü.

Yorumlar