İzmir'de operasyonu

Örgütün emniyet yapılanmasına yönelik operasyonda haklarında gözaltı kararı çıkarılan 78 kişiden 10'nu gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de operasyonu
İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "emniyet yapılanması"na yönelik operasyonda haklarında yakalama kararı çıkarılan 78 zanlıdan 10'u yakalandı. Operasyon kapsamında aranan 48 kişinin halen başka davalar kapsamında tutuklu olduğu, 20 kişinin ise firari olarak arandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün "emniyet yapılanması"nda yer aldıkları tespit edilen aralarında emniyet müdürleri ve rütbeli polislerin de yer aldığı 78 kişi hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin bu sabah düzenlediği eş zamanlı operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 48 zanlının halen başka davalar kapsamında tutuklu olduğu, 20 şüphelinin ise firari olarak arandığı öğrenildi.

Yorumlar