HDP'ye Tunceli'de de Nevruz izni çıkmadı

Tunceli Valiliği, HDP eş başkanı Demirtaş'ın da katılacağı ve 18 Mart günü kutlanması planan nevruz kutlamalarına izin vermedi.

Google Haberlere Abone ol
HDP'ye Tunceli'de de Nevruz izni çıkmadı

Tunceli Valiliği, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da katılacağı ve 18 Mart günü kutlanması planan nevruz kutlamalarına izin verilmeyeceği açıklandı.

Tunceli Nevruz Tertip Komitesi tarafından Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da katılımıyla, 18 Mart günü kutlanması planan nevruz etkinliklerine valilik tarafından izin verilmedi. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, nevruz kutlamalarının, 18 Mart için uygun görülmediğini belirtilerek, istek olması halinde 21 Mart'ta izin verilebileceği belirtilerek, şöyle dedi:

"Tunceli Nevruz Tertip Komitesi'nin 18 Mart 2016 Cuma günü saat 10.00-16.00 saatleri arasında Eski Devlet Hastanesi'nden toplanılarak, Kışla Meydanı'nda 'Nevruz Bayramı'nı kutlama istemi, ülkemizde nevruzun birlik ve beraberlik halinde kutlandığı gün olan 21 Mart'tan farklı bir tarihte olması ayrıca ülkemizin son günlerde içerisinde bulunduğu ortam da dikkate alınarak 5 bin 442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve 2 bin 911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu uyarınca kamu düzeni, genel asayiş ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla izin valiliğimizce uygun görülmemiştir. 21 Mart nevruz kutlamaları öncesi, esnası ve sonrasında terör örgütleri ve marjinal gruplarca toplumsal şiddet hareketlerine yönelik sansasyonel ve provakatif saldırılar ile kargaşa ortamı çıkarılmaya çalışılabileceği, kutlamalara katılacak milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri başta olmak üzere terör örgütlerinin hedefi olabilecek kişiler ile diğer vatandaşların can güvenliğinin tehlikeye düşürebileceği, barışçıl etkinliklerin provoke edilerek terör örgütlerinin propagandasına dönüşebileceği değerlendirilerek, güvenlik tedbirlerinin daha etkin uygulanabilmesi amacıyla 2 bin 911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yapılacak nevruz etkinliklerinin sadece 21 Mart 2016 Pazartesi günü geçekleştirilmesinin uygun olacağı valiliğimizce değerlendirilmiştir. Sağduyulu Tuncelili vatandaşlarımızın yasal olmayan eylem ve tutumlara destek vermeyecekleri ve itibar etmeyecekleri beklenmektedir. Tunceli Nevruz Tertip Komitesince Nevruz şenliklerinin Nevruz günü olan 21 Mart tarihinde kutlanmasına yönelik talep olması halinde, bu talep valiliğimizce ayrıca değerlendirilecek ve gerekli kolaylık sağlanacaktır. Aksi takdirde valiliğimizce daha önce de belirtildiği gibi Nevruz etkinliklerinin olağan tarih yani 21 Mart günü dışında ve izin alınmadan yapılması halinde yapılacak toplantı, gösteri ve etkinlikler kanunsuz ve izinsiz olacağından 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununu' hükümlerince gerekli işlem yapılacaktır."

Yorumlar