Hakkari Yüksekova'da bir şehit

Yüksekova'da devam eden sokağa çıkma yasağıyla birlikte düzenlenen operasyonda bir özel harekat polisi şehit düştü

Google Haberlere Abone ol
Hakkari Yüksekova'da bir şehit

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde devam eden operasyonlarda 1 özel harekat polisi şehit olurken, 1 özel harekat polisi de yaralandı.

PKK'lı grupları etkisiz hale getirmek, kazdıkları hendekleri kapatmak, oluşturulan barikatları kaldırmak amacıyla 13 Mart'ta başlatılan operasyon sürdürülürken dün akşam Özel Harekat Şubesi'nde görevli 1 polis şehit düştü, 1 polis de yaralandı. Olayla ilgili henüz açıklama yapmazken, şehit polis için bu sabah Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na bağlı filoda uğurlama töreni düzenlenecek.

ŞEHİT POLİS MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Şehit Emre Fıstıkeken için Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığında tören düzenlendi.

Törene, Vali İbrahim Taşyapan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın ile askeri erkan, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunun ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, tören alanına getirilerek öz geçmişi okundu.

İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu dua sonrası şehit Fıstıkeken'in cenazesi, askeri uçakla memleketi Nevşehir'e uğurlandı.

ŞEHİDİN BABA EVİNDE YAS

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada şehit düşen özel harekat polisi Emre Fıstıkeken'in Nevşehir'deki babaevinde büyük üzüntü yaşanıyor.

"Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu"nda güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasındaki çatışmada şehit olan Fıstıkeken'in (24) merkeze bağlı Göre beldesindeki evine Türk bayrakları asıldı.

Fıstıkeken'in dayısı ve yakınları, taziyeleri kabul etti. Şehidin 2 yıl önce göreve başladığı ve haziranda tayin isteyeceği öğrenildi.

Şehidin dayısı Mehmet Ateşok, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yüksekova'nın, yeğeninin ilk görev yeri olduğunu söyledi.

Özel harekat bölümünü Emre'nin kendisinin tercih ettiğini dile getiren Ateşok, "Millet, vatan için şehit oldu, Allah rahmet eylesin. İki yıl önce göreve başladı ve ilk görev yeri orasıydı. Haziran ayında süresi dolacaktı ve tayin isteyecekti. Ancak bu acı haberi aldık" dedi.

Göre Belde Belediye Başkanı Mustafa Topçu da şehidin ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diledi.

Şehit Fıstıkeken'in cenazesi, ikindi namazının ardından Göre'de toprağa verilecek.

HATAY'DA İKİ PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Hatay’ın Kırıkhan İlçesi’nde Amanos Dağları’nda yapılan operasyonlar sırasında çıkan çatışmada 2 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi, 2 asker de yaralandı. 

Amanos Dağları’nda jandarma özel harekat timlerinin sürdürdüğü operasyonla sırasında bugün akşam saatlerinde Kırıkhan İlçesi Bektaşlı Mahallesi kırsalında PKK’lılarla sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirilirken, 2 asker de yaralandı.

Yaralı askerler Kırıkhan Devlet Hastanesi ile Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. Askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

ASKERİ ARACA BOMBALI TUZAK KURULMUŞTU

Amanoslar’da operasyonun devam ettiği bildirilirken, 15 Mart tarihinde de çatışmanın yaşandığı bölgenin yakınındaki Deliçay mevkiinde askeri araca bombalı tuzak kurulmuştu. Hassa Sınır Karakolu’na ait askeri araç Hatay-Kırıkhan Karayolu’nda giderken teröristlerce yol kenarına döşenen bomba patlatılmış, şans eseri olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı.

Ayrıca, Hatay’da yine Amanos Dağları’nın kırsalında yakın zamanda yürütülen araziarama tarama faaliyetleri sırasında PKK’lılara ait sığınak ve depolar bulunmuş, buralarda yapılan aramalarda ise 80 kilo patlayıcı ve dinamit lokumu ele geçirilmişti.

ŞIRNAK'TA BİR POLİS ŞEHİT

Şırnak'ta terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlarda bir korucunun şehit düştüğü bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırı sonucu bir korucunun ağır yaralandığı belirtildi.

Korucunun, kaldırıldığı hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu kaydedilen açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" ifadesi yer aldı.

 

Yorumlar