Hakkari'den sonra bir saldırıda Bitlis'te

Hakkari'de bugün meydana gelen saldırıdan sonra Bitlis'te de benzer bir saldırı gerçekleşti. Her iki saldırıda üç asker şehit düştü

Google Haberlere Abone ol
Hakkari'den sonra bir saldırıda Bitlis'te
PKK terör örgütünün darbe girişiminden sonra arttırdığı saldırıları bugün de devam etti. Hakkari'de gün içinde düzenlenen saldırıda iki asker şehit olmuştu, akşam saatlerinde de saldırı haberi Bitlis'ten geldi. Bitlis'teki saldırıda ise bir asker şehit düştü. Bugün şehit düşen asker sayısı üç oldu. 

Bitlis'in Hizan İlçesi Nazar Bölgesi'nde askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lı teröristler roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu, bir korucu yaralandı.

BİR TERÖR SALDIRISI DA HAKKARİ'DE

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde de bugün bir saldırı meydana geldi. Sınıra yakın üs bölgesine düzenlenen saldırı sonucu iki asker şehit düştü. Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında 2 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Konuyla ilgili Hakkari Valiliği'nden yazılı açıklama geldi. Valiliğin açıklamasında, bugün saat 14:22 sıralarında Hakkari-Şemdinli Bolu 2’nci Komando Tugay Komutanlığına bağlı Mirgesav ve Akçimen Üs bölgelerine bölücü terör örgütü mensupları tarafından uzun namlulu silahlarla ve havan atılmak suretiyle tacizde bulunulması üzerine güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktığı belirtildi.

ÖNCE HAVAN SONRA ÇATIŞMA

Açıklamada, şunlar kaydedildi: Çıkan çatışma neticesinde 2 askeri personelimiz şehit olmuş, 6 askeri personelimiz de yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Saldırının ardından ivedi şekilde bölgeye takviye kuvvet gönderilmiş olup geniş çaplı operasyon başlatılmıştır. Konuyla ilgili adli tahkikat devam etmektedir.'

HAKKARİ ŞEHİTLERİNİN EVİNDE YAS



Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen Uzman Çavuş Tuncay Küssen'in (26), Balıkesir'in İvrindi ilçesindeki babaevinde, yas var.

İKİ YILLIK EVLİ

Hain saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Tuncay Küssen'in (26), Balıkesir'in İvrindi ilçesindeki babaevinde, yas var. Şehidin Çarkacı Mahallesi'nde ikamet eden babası Adnan ve annesi Fatma Küssen'e acı haber, İvrindi Kaymakamı Bekir Çelik ve beraberindekiler tarafından ulaştırıldı.  Küssen'in komşuları ve akrabaları da taziye için Türk bayrakları asılan eve geldi. Üç kardeşin en büyüğü olan şehit Tuncay Küssen'in iki yıl önce evlendiği öğrenildi.


 

Yorumlar