Firar eden PKK'lılar tanıdık çıktı

Diyarbakır'da bugün firar eden 6 PKK'lıdan üçü kamuoyunun yakından bildiği kişiler çıktı. Firar edenlerin üçü, daha önce Bingöl Cezaevi'nde tünel kazarak kaçanlar arasında olduğu öğrenildi

Google Haberlere Abone ol
Firar eden PKK'lılar tanıdık çıktı

Son Haberler Logo

Diyarbakır'da bugün gerçekleşen firarla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. İddiaya göre, kaçan PKK'lılardan üçü daha önce kamuoyunun yakından bildiği Bingöl Cezaevi firarında da yer alan isimler. 

6 PKK’lıdan 3’ünün, 25 Eylül 2013 tarihinde Bingöl M Tipi Cezaevi’nden tünel kazarak kaçan 18 teröristten yakalananlar arasında bulunan Diyar Kaydu, Osman Kılıç ve Devrim Kavak olduğu ileri sürüldü. Diğer 3 teröristin kimliğinin de Ulaş Arslan, Beşir Arcagök ve Ramazan Arslan olduğu yer aldı.

Firar eden teröristlerin fotoğrafları ve katıldıkları eylemler de sosyal medyadaki bazı hesaplardan paylaşıldı. Kaçanlar arasında bulunduğu belirtilen Beşir Arcagök’ün, Diyarbakır- Silvan karayolunda polis servis aracına yönelik düzenlenen ve 6 polisin yaralandığı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra çıkan çatışmada yaralı yakalandığı belirtildi.

NASIL KAÇTIKLARI ARAŞTIRILIYOR

PKK’lı teröristlerin çok sıkı korunan Diyarbakır D T Tipi Kapalı Cezaevi’nden nasıl kaçtıkları ve kimlikleriyle ilgili yetkililer henüz açıklama yapılmadı.

Olayın ortaya çıkması üzerine Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, cezaevine gelerek incelemelerde bulundu, ancak akşam saatlerine kadar açıklama yapmadı.

PKK’lının teröristlerin ya havalandırma tünelini kullanarak, ya da dışarıdan da yardım alıp cezaevi duvarından kaçtıkları iddiaları ortaya atıldı.

Yorumlar