Erdoğan: Kazdıkları o çukurlara gömülecekler

Malatya'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK'nın kazdığı çukurlara gömüleceğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Kazdıkları o çukurlara gömülecekler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'nın teröre karşı en net ve sert tepkiyi veren şehirlerin başında geldiğini belirterek, "Şehit ve gazilerimiz bunun en büyük ispatıdır. Çukur siyasetiyle Türkiye'yi bölmeye, parçalamaya çalışanlara inat biz, kapılarımızı tüm dünyaya açıyoruz." dedi.

Erdoğan, Kent Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.
Konuşmasına Malatyalıları selamlayarak başlayan Erdoğan, "Malatya, ne zaman geldiysem hep bu coşkuyu gördüğüm yer. Malatya, enerjiye enerji katan ilimiz. Hep buradan farklı döndük, bugün yine farklı döneceğiz, ona inanıyorum." diye konuştu.

Yapımı tamamlanan 460 milyon liralık eserlerin tüm Malatyalılara hayırlı olmasını temenni eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunlar arasında Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TOKİ, Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilen hizmetlerin ve Vakıflar Genel Müdürlüğünce yapılan restorasyonların da bulunduğunu anlattı.

Konuşmasında Malatya yöresine ait bir türküyü anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Biz de Malatya'nın insanına, tabiatına, dağına, taşına mail olduğumuz için her fırsatta buraya geliyor, sizlerin cemalini görüyor hem de yüreğinizin sıcaklığını hissediyoruz. Coşkunuz, sevginiz, ahde vefanız için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Evet, Battal Gazi'nin torunları, hem şehirlerine hem ülkelerine hem de kendilerine hizmet edenlere sahip çıktıklarını bir kez daha gösterdiler. Bu vesileyle ülkesinin ve Malatya'nın birliği, beraberliği için hayatını ortaya koymaktan çekinmeyen, az önce sevgili refikalarını gördüm, valilikte görüştük, Hamido'yu ve kendisiyle birlikte katledilen aile fertlerini rahmetle anıyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, isminin adeta Malatya ile özdeşleşen, Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma mücadelesine çok büyük katkılar sağlayan Turgut Özal'ı da rahmetle yad ettiğini söyledi.
Geçen temmuz ayından itibaren devam eden terör operasyonlarında Malatya'nın 13 şehit verdiğini belirten Erdoğan, bu 13 kahramanın vatanları uğruna şehit olduklarını ifade etti. Malatyalı şehitlerin hepsinin ismini söyleyerek, Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, yakınlarına da başsağlığı dileklerinde bulundu.

Erdoğan, şair Arif Nihat Asya'nın "Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor" şiirinden "Şehitler tepesi boş değil, biri var bekliyor. Ve bir göğüs, nefes almak için rüzgar bekliyor. Türbesi yakışmış bu kutlu tepeye, yattığı toprak belli, tuttuğu bayrak belli, kim demiş meçhul asker diye?" dörtlüğünü anımsattı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'nın kahraman evlatlarının, bu zor günlerde de şehitler tepesini boş bırakmadığını dile getirdi.

Malatya'nın, Anadolu'ya ilk ayak basılan günden beri milletin ve vatanın kilit taşlarından birisi olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Türk'üyle, Kürt'üyle, Sünni'siyle Alevi'siyle ülkemizin tüm renklerini içinde barındırıyor. Bütün bunlara rağmen Malatya, teröre karşı en net, en sert tepkiyi veren şehirlerimizin başında geliyor. Şehit ve gazilerimiz bunun en büyük ispatıdır. Çukur siyasetiyle Türkiye'yi bölmeye, parçalamaya çalışanlara inat biz, kapılarımızı tüm dünyaya açıyoruz. İslam dünyası, Türkiye'ye bakıyor. Türkiye de size bakıyor, size." ifadelerini kullandı.

Yorumlar