El bombaları kaçakçılarına 12 yıl hapis

Suriye'nin Kobani şehrinden el bombaları getiren ve bunları satmaya çalıştıkları ididasıyla haklarında dava açılan 2 sanığa 12 yıl 9 ay hapis cezası verildi

Google Haberlere Abone ol
El bombaları kaçakçılarına 12 yıl hapis

Suriye'nin Kobani kentinden getirdiği el bombalarını satmaya çalıştıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 2 sanığa 12 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Abdullah Ateş ile Doğuşcan Leylek ve avukatları katıldı.

Ateş'in avukatı Musa Muti, müvekkilinin, herhangi bir örgüt üyesi olmayıp bir örgüt adına da suça katılmadığını savundu ve beraatini talep etti.

Muti, müvekkili Ateş'in, Suriye'den dönerken zorunluluk nedeniyle yanındaki bombaları Türkiye'ye getirdiğini, Türkiye'ye gelerek kendi iradesi ile kolluk güçlerine teslim olduğunu söyledi.

Sanık Doğuşcan Leylek de örgüt üyesi olmadığını, aksine Kobani'ye gitmeye çalışan Abdullah Ateş'e gitmemesi için engel olmaya çalıştığını savundu.

Ateş'in Türkiye'ye geldiğini ve bombaları satmaya çalıştığında da kendisine engel olmaya çaba gösterdiğini öne süren Leylek, "Ben hiçbir örgüt üyesi değilim, örgüte de yardım etmedim ve bütün örgütlere karşıyım" dedi.

KARAR

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, "sanık Ateş'e izinsiz patlayıcı niteliği taşıyan tehlikeli madde bulundurmak ve genel güvenliği tehlikeye atmak" suçlarından 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri ve yargılama sürecindeki davranışlarını göz önünde bulunduran mahkeme, Ateş'e verilen cezayı 5 yıl 6 ay 20 gün hapse indirdi.

Sanık Doğuşcan Leylek'e de MLKP terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek suçundan 3 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme, ayrıca "izinsiz olarak patlayıcı niteliği taşıyan tehlikeli madde bulundurmak ve genel güvenliği tehlikeye atmak" suçlarından da önce 5 yıl 6 ay hapis cezası verdiği Leylek'in bu cezasını duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulundurarak 4 yıl 2 aya indirdi.

Suriye'nin Kobani kentine terör örgütü PYD'ye katılan ve burada bir süre kaldıktan sonra Antalya'ya dönen Abdullah Ateş'in yanında getirdiği el bombalarını Doğuşcan Leylek ile birlikte satmaya çalıştığı ve terör örgütüne üye oldukları gerekçesiyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca iki sanık hakkında iddianame hazırlanmıştı.

Yorumlar