Edirne ve Ağrı'da terör operasyonu

Ağrı ve Edirne'de PKK'ya yönelik operasyonlar düzenlendi. Edirne'de üniversite öğrencilerinin de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alınırken; Ağrı'da çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Google Haberlere Abone ol
Edirne ve Ağrı'da terör operasyonu

Edirne ve Ağrı'da terör örgütüne yönelik operasyonlar düzenledi. Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde boş evde yapılan aramada halının altına tuzaklanmış 8 adet "DM-11" antipersonel mayın bulundu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, aldıkları istihbarat doğrultusunda boş evde arama yaptı.

Ekipler, halının altına tuzaklanmış 8 DM-11 antipersonel mayını buldu. Mayınlar imha edilirken, ev sahibinin ağabeyinin evinde de arama yapıldı. Burada da çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Ekipler, iki kardeşi gözaltına aldı.

Bu arada, imha edilen mayınların Alman yapımı olduğu öğrenildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, patlayıcı olarak TNT'nin kullanıldığı mayınlar, küçük bir basınçla infilak ediyor.

EDİRNE'DE DE OPERASYON

Öte yandan Edirne'de üniversite öğrencilerinin de aralarında bulunduğu 8 kişi, terör örgütü propagandası yaptıkları suçlamasıyla gözaltına alındı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, başlatılan terör soruşturması kapsamında çok sayıda eve baskın yaptı. Aralarında Trakya Üniversitesi öğrencilerinin de bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından ifadeleri için Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Soruşturma sürüyor.

BATMAN'DA OPERASYON

Batman'da havaya ateş eden kişilerin evlerine düzenlenen operasyonda, ruhsatsız silah ve mühimmat bulundu.

İl Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Hareket Şube Müdürlüğü ekiplerince, Petrolkent, Gültepe ve Çamlıca mahallelerinde 5 ayrı adrese operasyon düzenlendi.

Eş zamanlı gerçekleşen operasyonda, 3 ruhsatsız av tüfeği, 48 fişek ile 1 tabanca ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alına 5 zanlı, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Yorumlar