Doğu Karadeniz'de şiddetli yağış ve kar uyarısı

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü, perşembe ve cuma günü Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde şiddetli yağış, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar beklendiğini bildirdi

Google Haberlere Abone ol
Doğu Karadeniz'de şiddetli yağış ve kar uyarısı

Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde perşembe günü şiddetli yağış, iç kesimlerde ise cuma günü karla karışık yağmur ve kar beklendiği bildirildi.

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın öğlen saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı havanın etkisine girmesi beklenen yurtta, yarın akşam saatlerinde Marmara, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimlerinde başlayacak yağışlar, 21 Nisan Perşembe günü Karadeniz'de sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olacak.

Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de metrekareye 21 ila 50 kilogram yağış düşeceği tahmin ediliyor.

Yörenin iç kesimlerinde 22 Nisan Cuma gecesi ve ertesi sabah yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olması bekleniyor. Serin ve yağışlı havanın aynı gün yurdu terk edeceği de tahmin ediliyor.

Mevsim normallerinin yaklaşık 10-12 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ise serin ve yağışlı hava ile 22 Nisan Cuma günü yurdun doğusunda 10 ila 15 derece düşeceği, ancak hafta sonundan itibaren tekrar yükseleceği belirtiliyor.

Rüzgarın perşembe günü yurt genelinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilirken, beklenen kuvvetli sağanak yağışların ve kuvvetli rüzgarın oluşturacağı ani sel, taşkın, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan bir başka uyarıda ise Orta ve Doğu Karadeniz'de yarın saat 20.00'den sonra batı ve kuzeybatı yönlerden esmesi beklenen rüzgarın fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiği kaydedilerek, fırtınanın 21 Nisan Perşembe günü saat 08.00'den sonra etkisini kaybetmesinin beklendiği belirtildi.

Yorumlar