Diyarbakır'daki saldırıda 11 kişi gözaltında

Polis servis aracının geçişi sırasında teröristlerce bomba yüklü araçla yapılan ve 7 polisin şehit olduğu saldırıyla ilgili 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan birinin saldırının faili olduğu belirtiliyor. Ancak savcılık bunu henüz teyit etmedi

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'daki saldırıda 11 kişi gözaltında

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında teröristlerce bomba yüklü araçla yapılan ve 7 polisin şehit düştüğü saldırıyla ilgili 11 zanlı yakalandı.

Bağcılar Mahallesi'nde terör örgütünün faaliyetlerinin engellenmesine yönelik çalışmalar için Diyarbakır'da geçici görevlendirilen personelin içinde bulunduğu zırhlı servis aracının geçişi sırasında önceki gün teröristlerce gerçekleştirilen ve 7 polis memurunun şehit olduğu saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, bomba yüklü araç ile saldırı sonucu 7 polis memurunun şehit olduğu, aralarında 15 polisin de bulunduğu 30 kişinin yaralandığı olaya ilişkin başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Saldırıya ilişkin 11 kişinin cumhuriyet başsavcılığının talimatıyla gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, zanlıların İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Olay sonrasında kullanıldığı değerlendirilen bir araç emniyet görevlileri tarafından bulunmuştur. Yapılan ev aramalarında örgütsel dokümanlar ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır. Cumhuriyet başsavcılığımızca yürütülen soruşturma titizlikle çok yönlü devam etmekte olup, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir."

OLAYIN FAİLİ DE YAKALANDI İDDİASI

Gözaltına alınan isimler arasında olayın faili olduğu, aracı saldırının gerçekleştiği alana bırakan kişi olduğu belirtilen kişinin de bulunduğu belirtiliyor; ancak savcılığın açıklamasında bunu teyit eden bir ifade yer almadı. 

Yorumlar