Diyarbakır'da bombalı saldırı: 7 şehit, 8'i sivil 14 yaralı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 7 polis memuru şehit düştü; saldırıda 14 kişi yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da bombalı saldırı: 7 şehit, 8'i sivil 14 yaralı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 7 polis memuru şehit düştü; saldırıda 14 kişi yaralandı. 

Bağlar ilçesinde Bağcılar mahallesine bağlı bir bölgede bomba yüklü araçla gerçekleşen saldırıda 7 polis şehit oldu, 8 polis ile 6 sivil vatandaş yaralandı. 

Patlamanın meydana geldiği noktaya yakın bir bölgede, Diyarbakır dışından gelen polislerin kaldığı bir yurdun bulunduğu belirtiliyor. 

Patlamaya hedef olan polis araçlarının zırhlı olması nedeniyle daha fazla can kaybının yaşanmamasını sağladığı öğrenildi. 

Patlamanın meydana geldiği alanın etrafı polis tarafından yoğun güvenlik çemberine alınmış durumda. Ambulanslar olay yerinden yaralıları taşıyor. 

Bombalı saldırının şiddetiyle çevredeki evler ve iş yerleri de zarar gördü. Birçok evin camları döküldü. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre ise, Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınlarında özel harekat polislerini taşıyan aracın geçişi sırasında şiddetli bir patlama meydana geldi.

Patlamada sivillerin de bulunduğu 18 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 4 polis memuru müdahaleye rağmen şehit oldu.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU YARIN DİYARBAKIR'A GİDECEK

Saldırı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yarın Diyarbakır'a yapacağı ziyaretin hemen öncesinde meydana geldi. 

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Cuma günü, Diyarbakır'ın Sur ilçesine giderek burada incelemelerde bulunacağı belirtilmişti. 

Davutoğlu'nun ziyareti öncesi bugün Kalkınma, Çevre ve Kültür Bakanları Diyarbakır'a gitmiş, Sur'da yaptıkları incelemelerden sonra valilikte basın toplantısı düzenlemişlerdi. 

 

 

Yorumlar