Diyarbakır'a yakışan Kutlu Doğum etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformunca, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed" konulu etkinlik düzenlendi. Etkinliğe on binlerce vatandaş yoğun ilgi gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'a yakışan Kutlu Doğum etkinliği

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde, Peygamber Sevdalıları Platformunca "Kutlu Doğum Haftası" kapsamında düzenlenen "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed" konulu etkinliğe il dışından gelenler de katıldı.

Newroz Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar kentin çeşitli noktalarından platform tarafından tahsis edilen, gönüllü vatandaşların araçlarıyla ücretsiz taşındı. Parktaki alanda toplanan vatandaşlar, öğle namazı kıldı.

YASİN BÖRÜ VE ARKADAŞLARI UNUTULMADI

6-7 Ekim 2014 tarihindeki saldırılarında katledilen Yasin Börü ile arkadaşlarının ve 9 Haziran 2015 tarihinde katledilen Aytaç Baran’ın resmedildiği ve üzerinde “Bizler şehitlerimizi unutmadık” yazılı büyük brandaların asıldığı Kutlu Doğum alanına Kurmanci /Zazaki, Türkçe ve Arapça ‘Kutlu Doğum Etkinliğine Hoş Geldiniz' yazılı afişler asıldığı dikkat çekti.

Sabahın erken saatlerinde itibaren alana akın edenlerin toplu olarak salavatlar getirmesi renkli görüntüler oluşturdu. 7 Ekim 2014’te Diyarbakır'da vahşice katledilen Yasin Börü'nün fotoğrafının üzerinde olduğu tişörtleri giyen çocuklar ile gençler ise alana tekbirler çekerek ve “Hepimiz Yasin Börü'yüz” sloganları atarak girdi.

Platformda üzerinde “Vahdet ve Kardeşlik Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v) mevlit etkinliğine hoş geldiniz” yazılı olan dev afiş ve brandanın asılmış olduğu görüldü.

6-7 Ekim 2014 tarihlerinde Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Kurban Bayramı'nın 4. gününde ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken Yasin Börü'nün de bulunduğu 2 arkadaşıyla katledilen Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz torunu ile etkinliğe katıldı.

Etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gökgöz, "Oğlumu kaybettikten sonra ikinci kutlu doğum etkinliğine katıldık. Çok heyecanlıyım. Peygamberimizin aşığıyız, onun yolunda canımızı vermeye hazırız. Bu sevda için gece yatmadım. Oğlumun vazifesini de ben yapıyorum. Daha önce onunla geliyorduk ve bu atkı ikimizin boynundaydı" dedi.

Kutlu Doğum etkinliğine 7’den 70’e yüz binlerce insan katılırken, etkinliğe çok sayıda engellinin de katılması dikkatlerden kaçmadı.

Yorumlar