Diyarbakır, Van ve Şırnak'ta operasyonlar

Van'da DBP ve PKK'ya yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda aralarında DBP İl Eş Başkanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda 32 adreste arama yapıldı. Diyarbakır ve Şırnak merkezinde de bugün asker destekli operasyonlar yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır, Van ve Şırnak'ta operasyonlar

Son Haberler Logo

Güvenlik güçlerinin Doğu ve Güneydoğu'da PKK ve DBP'ye yönelik operasyonlarına bugün yenileri eklendi. Hakkari, Şırnak, Mardin, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da devam eden operasyonlardan sonra bugün Van'da da kapsamlı bir operasyon düzenlendi. Van'da, bin polisin katılımıyla 32 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda, aralarında DBP İl Eş Başkanları Duman ve Kava'nın da bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

Van'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eş Başkanları Caziye Duman ve Ökkeş Kava'nın bulunduğu 19 şüpheli gözaltına alındı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca PKK'nın şehir ve gençlik yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri 32 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

OPERASYONDA ÇOK SAYIDA SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Kentte sabah saatlerinde başlatılan ve yaklaşık bin polisin katıldığı hava destekli operasyonda 32 adreste arama yapıldı. DBP İl Eş Başkanları Duman ve Kava'nın aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 2 tabanca, 2 av tüfeği, kalaşnikof marka uzun namlulu silah, bu silahlara ait 421 mermi, 3 telsiz, 5 mutfak tüpü ve örgütsel doküman ele geçirildi.

ŞIRNAK'TA ASKER SOKAKLARA GİRDİ

Öte yandan, Şırnak'ta uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlatılan 'Şehit Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu' kapsamında daha önce 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı bahçesinden PKK ve patlayıcı tuzaklı hedeflere top atışı yapan tanklar, Dicle Mahallesi'nde konuşlanırken, jandarma özel harekat timleri de operasyon için kent merkezine indi.

Şırnak Valiliği kararı ile 14 Mart'ta uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlayan operasyonunun kapsamı genişletildi. Daha önce kent merkezinde bulunan 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan belirlenen PKK ve patlayıcı tuzaklanmış çukur ile barikatları top atışına tutan tanklar, bu kez kışladan çıkarılarak, Dicle Mahallesi'ndeki üst bölgede konuşlandırıldı.

Tanklarla, önceden tespit edilen koordinatlar eşliğinde belirlenen, patlayıcı tuzaklı çukur ve barikatlara top atışı yapıldı. Tuzaklı hedeflere isabet eden top atışı sonrasında, büyük bir gürültü ile patlama sesi duyulurken, patlama sonrası da mahalleden yoğun dumanların yükseldiği görüldü.Hendek ve barikatların bulunduğu mahallelere hakim yüksek binalara da askerler yerleşmeye başladı. Askerin mahallelere girmeye başlamasıyla birlikte sokaklardan da çatışma sesleri yükseldi. Yeni Mahalle'ye inen jandarma özel harekat timleri ile PKK'lılar arasında zaman zaman sıcak temas yaşanıyor. Temasla birlikte başlayan çatışmalarda atlama ve silahsesleri yükseliyor.

DİYARBAKIR BAĞLAR'DA OPERASYON HAZIRLIĞI

Operasyonların devam ettiği bir başka şehir ise Diyarbakır. Diyarbakır’ın sokağa çıkma yasağı ilan edilen merkez Bağlar İlçesi’nin Kaynartpe Mahallesi’ne PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için sürdürülen operasyonlara destek için dün gece paletli askeri zırhlı araçlarla mahalleye girdi.

Merkez Bağlar İlçesi’nin Kaynartepe Mahallesi’nde 14 Mart akşamı ellerindeki uzun namlulu silah ve roketatarlarla yolları kapatıp araçları yakan ve bazı mahallelerde hendek kazıp barikat kuran teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürüyor.

ASKER KAÇIŞ YOLLARINI KESİLECEK

15 Mart’tan beri sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçenin en büyük mahallelerinden olan Kaynartepe’deki bu gelişmeler nedeniyle çok sayıda kişi göç ederken, polisin yürüttüğü operasyona dün geceden itibaren asker de destek vermeye başladı.

Diyarbakır’da bulunan 7’nci Kolordu Komutanlığı’ndan dün gece çıkan paletli zırhlı araçlar Bağlar İlçesi’ne girdi. Askerlerin operasyonda polise destek vereceği ve operasyon kapsamında kaçışları önlemek için sokak ve cadde başlarında tıkama görevi yapacağı, içerideki operasyonu ise polisin gerçekleştireceği belirtildi.

ZAMAN ZAMAN PATLAMA SESLERİ DUYULUYOR

Dün gece elektriklerin kesildiği mahalleden zaman zaman silah ve patlama sesleri gelirken, polis helikopterlerinin sürekli mahalle üzerinde havadan uçarak görüntü aldığı gözlendi.

Mahallede 15 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra göç devam ederken, bazı vatandaşların evlerinden alabildikleri eşyalarını alarak bölgeden uzaklaştıkları, polis ve askerin sokak başlarında aldıkları önlemin devam ettiği görüldü. 

Yorumlar