Diyarbakır Valiliği'nden saldırı açıklaması

Diyarbakır Valiliği, havalimanına bu gece düzenlenen roketli saldırıda can kaybı ya da yaralı olmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır Valiliği'nden saldırı açıklaması
Diyarbakır'da bu akşam havalimanı polisine yönelik roketli saldırı düzenlendi. Dört kez ateşlenen roketlerle düzenlenen saldırıda Diyarbakır Valiliği'nin yaptığı açıklamaya göre can kaybı yaşanmazken, havalimanında maddi hasar meydana geldi. Saldırının ardından operasyon başlatıldı. 

Diyarbakır Havalimanı'nın güvenliğini sağlayan polislere bu gece roketli terör saldırısı gerçekleşti. Saldırıda can kaybı ya da yaralanan olmadı. Bağlar İlçesi'nde bulunan havalimanına çevre yolu tarafından 4 adet roketatar atıldı. Saldırının ilk anlarında ambulanslar olay yerine sevk edilirken havalimanı uçuşlara kapatıldı. 


- Saldırı sonrası bölgeye çok sayıda güvenlik ekibi sevk edildi. 

Polis ekiplerinin incelemesinin ardından havalimanından rutin uçuşlara devam edildiği öğrenildi.
Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

DİYARBAKIR VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Saldırıyla ilgili Diyarbakır Valiliği'nden açıklama geldi. Açıklamada olayda can kaybı ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, roketlerden seken şarapnellerden havalimanının bazı camlarının kırıldığını söyledi. Vali Aksoy, özel harekat polislerinin olayın hemen akabinden çevrede geniş güvenlik önlemlerinin aldığını belirterek, havalimanında da uçuşların normale döndüğünü ifade etti. 

GÜNDE 20 UÇUŞ YAPILIYOR

Diyarbakır havalimanı, yurt içi ve yurt dışı uçuşlarıyla birlikte günde ortalama en az 20 uçuşun yapıldığı bir havalimanı. 

Yorumlar