Diyarbakır'daki patlamada ölü sayısı dörde yükseldi

Merkez Sur ilçesinde bir araçtaki patlayıcının infilak etmesi sonucu ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 2'si ağır 22 kişi yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'daki patlamada ölü sayısı dörde yükseldi
Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde meydana gelen patlamada, ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 22 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Sarıkamış Mahallesi'nde patlayıcı yüklü bir araç infilak etti.
Kentin birçok ilçesinden de hissedilen patlamada 4 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 22 kişi yaralandı.
Yaralılar olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Hastane önünde endişeli bekleyişini sürdüren bazı yaralıların yakınlarının gözyaşı döktüğü görüldü. Patlamanın etkisi ile olay yerinde büyük bir çukur oluştu, bazı araçlar ile çevredeki çok sayıda ev hasar gördü. Bölgede AFAD ve UMKE ekiplerinin çalışması sürüyor. Patlama ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.

Sur İlçesi'ne bağlı Sarıkamış Köyü Dürümlü Mezrası'nda bugün saat 22.30 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama Diyarbakır kent merkezinden de hissedilirken, bölgeye çok sayıda güvenlik güçleri ile ambulanslar sevk edildi. İlk bilgilere göre 4 kişinin yaşamını yitirdiği patlamada yaralananlar da oldu. Olayın haber verilmesi üzerine mezraya sevk edilen ambulanslar yaralıları Diyarbakır'daki hastanelere götürdü. 

Olay yerinde güvenlik güçlerinin yaptığı ilk incelemede patlamanın bir kamyonette meydana geldiğini belirlendi. Yetkililer, patlamanın terör örgütü üyeleri tarafından güvenlik güçlerine yönelik saldırı düzenlenecek araca patlayıcının yerleştirilmesi sırasında meydana geldiğini belirtti. Olayla ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlatılırken, bölgeye çok sayıda güvenlik güçleri sevk edildi.

Bu arada mezra meydanına çekilen kamyonette meydana gelen patlama sırasında çevrede bulunan bulunan vatandaşlar da yaralandı. Patlamada geniş çaplı bir çukur oluşurken, köydeki birçok evde hasar meydana geldi.

KÖYLÜLERDEN SİLAHLI KAVGA İDDİASI

Köylüler, patlamanın yaşandığı Dürümlü Köyü'nden önce aracın Herbasan Köyü'nden geçtiğini belirterek, "Bu araç o köye geldiğinde köylüler araçtakilerle tartışmışlar. Araçtakiler ile o köylüler arasında çıkan tartışma silahların kullanıldığı kavgaya dönüşmüş. O araçtakiler kaçarak geldiği bizim köyde patladı" dedi.

KAYIP KÖYLÜLER VAR

Bu arada köylüler, patlamanın ardından ulaşamadıkları yakınları bulunduklarını belirterek, yakınlarının bulunmasını istedi. Köyde AFAD ve itfaiye ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Yorumlar