Diyarbakır Bağlar'dan dumanlar yükseliyor

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde sokağa çıkma yasağının ilan edildiği mahallelerde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. İlçenin üzerinde dumanlar yükseliyor

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır Bağlar'dan dumanlar yükseliyor

Diyarbakır'da PKK'nın kazdığı çukur ve kurduğu barikatların temizlendiği Sur ilçesinden sonra bu kez merkez Bağlar İlçesinde olaylar başladı.

Bağlar ilçesine bağlı Kaynartepe Mahallesi’nde 15 Mart gecesi çukur kazan, barikat kuran, araç yakan teröristlere yönelik başlatılan operasyonlar ve sokağa çıkma yasağı 2’nci gününde devam ediyor. Operasyonların yoğun olarak sürdüğü Nükhet Coşkun Caddesi’nde zaman zaman PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar oluyor. Sokağa çıkma yasağı uygulanan mahallelerden dumanların yükseldiği belirtildi.

Polis özel harekat timinin de katıldığı operasyonlarda, çatışmalardan uzak olan sokaklarda evleri bulunan vatandaşlara eşyalarını almaları için kontrollü olarak izin veriliyor. Birçok sokak başında zırhlı araçlar konuşlandırılırken, polis helikopteri de havadan operasyonlara destek veriyor.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Kaynartepe Mahallesi ile Gürsel, Cemiloğlu ve Nükhet Coşkun caddelerinde yaşayan vatandaşların bölgeden ayrılmaları da sürüyor. Güvenlik güçlerinin kontrolü altında mahalleyi terk eden vatandaşlar, yanlarına alabildikleri eşyalarla birlikte mahalleyi terkettikleri görüldü.

Yorumlar