Çukurca'da 8 asker şehit, 6 PKK'lı öldürüldü

Çukurca'da üs bölgesine saldıran PKK burada görev yapan 6 askeri şehit etti, askerleri kurtarmaya giden helikopter ise kaza geçirdi 2 asker şehit oldu. Daha sonra gönderilen savaş uçaklarıyla 6 örgüt mensubu öldürüldü

Google Haberlere Abone ol
Çukurca'da 8 asker şehit, 6 PKK'lı öldürüldü
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bulunun Çığlı Üs Bölgesi'ne bu gün sabaha doğru PKK tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre üs bölgesinde görev yapan askerlerden 6'sı şehit düştü, 8'i ise yaralandı. Çatışma bölgesine gönderilen kopra tipi helikopter ise kaza sonucu düştü. Daha sonra insansız hava araçları ve savaş uçaklarının sevk edildiği bölgede geniş çaplı operasyon düzenlendi. Operasyonda 6 PKK'lı öldürüldü. Saldırının sabah saat 04.00 civarında meyadana geldiği öğrenildi. 



Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, bugün saat 04.50 civarında Hakkari Çukurca Çığlı Üs Bölgesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada 6 askerin şehit düştüğü, 8 askerin yaralandığı belirtildi. Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen bir Kobra helikopterin ise Çukurca bölgesinde saat 05.50 sularında kaza kırıma uğradığı ifade edilen açıklamada, teknik bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen kazada helikopter pilotu 2 askerin şehit düştüğü, olayla ilgili inceleme ve araştırmanın devam ettiği ifade edildi. 

Konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şöye denildi: 13 Mayıs 2016 Cuma günü saat 04.50 sularında, Hakkâri Çukurca Çığlı Üs Bölgesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışma esnasında altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, sekiz kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. 



Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen bir Kobra helikopterimiz ise Hakkâri Çukurca bölgesinde saat 05.50 sularında kaza kırıma uğramıştır. Teknik bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen bu elim kazada helikopter pilotu olan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kaza ile ilgili inceleme ve araştırma devam etmektedir.

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla, bölgeye F-16 uçağı, taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı ve takviye birlikler sevk edilmiş, şu ana kadar altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş olup operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Yorumlar

aydın koskoca TÜRKİYE bi helikopterın teknık arızasını yapamıyormu bırakın ya bırakın yeter artık