Canlı bombanın avukatı dahil 30 gözaltı

Operasyonda aralarında avukatların da bulunduğu 9'u avukat 30 şüpheli gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Canlı bombanın avukatı dahil 30 gözaltı

İstanbul'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda aralarında avukatların da olduğu çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor. .

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürülüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, özel harekat ve polis helikopteri desteğiyle başta Beyoğlu, Fatih, Bahçelievler, Avcılar, Esenler, Kadıköy ve Sultangazi olmak üzere 16 ilçedeki 32 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı.

12'si avukat olmak üzere 49 şüpheli hakkında terör örgütü üyeliği suçundan gözaltı ve aramam kararı verildi. 9'u avukat, 30 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Ankara patlamasındaki canlı bombanın avukatı Hüseyin Boğatekin de bulunuyor. Avukat bürolarında arama işlemleri devam ediyor.

Şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürüldü.

ESKİŞEHİR MERKEZLİ BİR OPERASYON DAHA

Öte yandan, eskişehir ve İstanbul'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 14 şüpheliden 8'i sağlık kontrolünden geçirildi.

Alınan bilgiye göre, "bölücü terör örgütünün propagandasını yaptıkları, teröristleri sahiplenmeye çalıştıkları ve bu kapsamda değişik eylemler içinde bulundukları" iddia edilen 14 şüphelinin Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki sorguları sürüyor.

Şüphelilerden 8'i geniş güvenlik önlemleri altında getirildikleri Eskişehir Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler, işlemlerinin ardından yeniden emniyete götürüldü.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından önceki gün düzenlenen operasyonda Eskişehir'de 12, İstanbul'da ise 2 kişi gözaltına alınmıştı.

 

Yorumlar