Adana'daki roketlerde YPG izi

Adana'da ele geçirilen mühimmatların kullanım kılavuzu üzerinde, Suriye'de YPG'ye katıldığı belirlenen PKK'lı teröristin parmak izi tespit edildi

Google Haberlere Abone ol
Adana'daki roketlerde YPG izi

Adana'da bir otomobilde silah ve mühimmat bulunmasıyla ilgili soruşturmada, malzemelerin kullanım kılavuzunda Suriye'de YPG'ye katıldığı belirlenen bir PKK'lı teröristin parmak izi bulundu.

Merkez Sarıçam ilçesinde bir otomobilde RPG-29 roketatar, 3 roketatar mühimmatı ve dijital zaman ayarlı ateşleme rampası ele geçirilmesiyle ilgili 9 kişinin tutuklandığı soruşturmada, silah ve mühimmatların incelemesi sürüyor.

Mühimmatların kullanım kılavuzunda Suriye'de YPG'ye katıldığı belirlenen bir PKK'lı teröristin parmak izinin tespit edildiği belirtildi.

İncirlik Mahallesi'nde 5 Mart'ta uygulama yapan polis ekipleri, Mardin'in Nusaybin ilçesinden İstanbul'a gittiği belirtilen 34 FP 6210 plakalı otomobili durdurmuş, aramada RPG-29 roketatar, 3 roketatar mühimmatı ve dijital zaman ayarlı ateşleme rampası ile koordinatın ayarlanmasını sağlayan aparat ele geçirmişti. Araçtaki 2'si kadın 3 kişi gözaltına alınmış, soruşturma kapsamında Adana'da 2, İzmir, İstanbul, Antalya, Mersin, Mardin ve Gaziantep'te de birer kişi yakalanmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 11 zanlıdan aralarında 2 kadının da bulunduğu 9 zanlı tutuklanmış, 2 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Ele geçirilen mühimmatların ise terör örgütü PKK'ya ait olduğu bildirilmişti.

Yorumlar