'1001 Çocuk 1001 Dilek Projesi'

Deniz Feneri Derneği, ihtiyaç sahibi çocukların dileklerini gerçekleştirmeyi amaçlayan projeyi hayata geçirdi

Google Haberlere Abone ol
'1001 Çocuk 1001 Dilek Projesi'

Deniz Feneri Derneği, ihtiyaç sahibi çocukların yoksullukları nedeniyle gerçekleştiremedikleri dileklerini yerine getirmeyi amaçlayan "1001 Çocuk 1001 Dilek Projesi'ni 14. kez başlattı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, 1001 "minik yürek", kalplerindeki coşku ve isteği mektuplara yazarak, Deniz Feneri'ne ulaştırdı.

Projeye özel açılan "www.1001dilek.com" internet sitesinde yayınlanan mektuplarda, bebek isteyen çocuklar, hiç görmediği babasının resmini isteyenler, annesinin ameliyat edilerek gözlerinin açılmasını talep edenler, her gün okula beslenme çantası götürmek isteyen çocuklar, zenginliği "poğaça yiyebilmek" olarak tarif eden, zenginliği evden çıkan ve direkt pastaneye giden yol şeklinde resmedenler de yer aldı.

Proje kapsamında bu yıl 7 bölgeden 22 ile bağlı 44 köyde yaşayan bin 200 çocuğa çeşitli sorular sorularak dilekleri alındı. Bu dilekler, her dileğin maddi değeri de yazılarak, internet sitesinde yayınlandı. Hayırseverler de bu isteklerden birini gerçekleştirmek istediklerinde, "Dileğini gerçekleştir" butonuna tıklama yaptı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, Türkiye'nin her bölgesinden yüzlerce dilek topladıklarını, ilk dileğin on dört yıl önce gerçekleştirildiğini belirterek, "Yüzlerde oluşan küçük bir tebessüm, bizim en büyük mutluluğumuz. Projemize destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar