Kan davası “barışla“ sonuçlandı

Van'da arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada bir çocuğun öldürülmesiyle başlayan kan davası, düzenlenen barış yemeğinde Kur'an-ı Kerim'in altından geçilmesi ve yemin edilmesiyle son buldu

Google Haberlere Abone ol
Kan davası “barışla“ sonuçlandı
 Van'ın Tuşba ilçesinde bir çocuğun öldürülmesiyle iki aile arasında başlayan kan davası, kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla sonuçlandı.

Tuşba'ya bağlı Ocaklı Mahallesi'nde 13 Temmuz 2016'da Özyer ve Küçük aileleri arasında yaşanan arazi anlaşmazlığı sonucu çıkan kavgada Resul Özyer'in oğlu 14 yaşındaki Muhammed Özyer, açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

Kavgadan sonra Küçük ailesine mensup kişiler mahalleden taşınırken, iki aileyi barıştırmak üzere Kaymakam Musa Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Naki Sarıkavak ve kanaat önderleri devreye girdi.

Ailelerle yapılan görüşmenin ardından bugün Ocaklı Mahallesi'nde iki aileye mensup mahalle sakinlerinin katılımıyla barış yemeği düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Vali İbrahim Taşyapan, görüşmelerin ardından kısa sürede barışın sağlandığını söyledi. Taşyapan, Van'da toplumun belli gelenekleri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Hukuk toplum hayatının gerekleri olarak ortaya çıkan düzenlemelerdir. İnsanoğlu yaratılışından bu yana bunlar hayatımızda olan şeylerdir. Hayatımızda yaşanan sorunları kısmen gelenek göreneklerimizle, bir kısmını büyüklerimizle, bir kısmını da hukukla hallediyoruz. Bir kısmını halledemediğimiz yerlerde ise istenmeyen hadiseler meydana geliyor. Husumeti devam ettirmek bizim örfümüzde, gelenek göreneğimizde ve dinimizde yoktur. İşte bugün bu köyümüzde kısa bir süre önce yaşanan husumetin büyümemesi için bir aradayız."
Özyer ve Küçük aileleri Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek birbirlerine sarılıp barışmayı kutladı.

Verilen öğle yemeği ile son bulan törene Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, eski AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, kurum müdürleri, mahalle sakinleri ve aileler katıldı.

Yorumlar