İHH’dan Suriye’ye 34 TIR'lık yardım

İHH tarafından Suriye halkına 34 TIR’dan oluşan yardım konvoyu Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan çıkış yapacak.

Google Haberlere Abone ol
İHH’dan Suriye’ye 34 TIR'lık yardım

İHH tarafından Suriye halkına 34 TIR’dan oluşan yardım konvoyu Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan çıkış yapacak. 'Sıcak Kalpler' kampanyası kapsamında ve İHH organizasyonunda Katar EİD, Sunduk Zekat, Heyet-Ül Şam’ın ortaklaşa düzenledikleri 34 TIR’dan oluşan Suriye’ye yardım konvoyundaki TIR’lardan bir kısmı akşam saatlerinde, kalanı da yarın Suriye halkına ulaştırılacak.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Emin Dağ, Suriye’de kriz başladığından bu yana Türkiye halkının tüm cömertliğini göstererek, insani yardıma ihtiyaç duyan Suriye halkına her türlü insani yaşamsal maddeyi ihtiyaçlarını görmek üzere gönderdiğini söyledi. 34 TIR’dan oluşan konvoyun yola çıkacağını ve Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan çıkış yapacağını belirten Dağ, “Son iki aydır, Türkiye’nin değişik STK’larının da desteği ile yürütmekte olduğumuz kampanya kapsamında bu defa partnerlerimiz Katar’dan İslam dünyasının farklı ülkelerinden misafirlerimiz var. Onlarla beraber 28 bin adet gıda kolisi ile 29 bin adet battaniyeyi Suriye’nin değişik bölgelerinde Halep, İdlib, Humus ve bu bölgelerin kırsalında bulunan mültecilere ulaştıracağız.” dedi.

Dün de İstanbul’dan 75 TIR’ın yola çıktığını ve aynı gün Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden 130 TIR’ın hareket ettiğini söyleyen Dağ, “Böylece İstanbul ve Anadolu’nun diğer bölgelerinden olmak üzere 250’ye yakın insani yardım malzemesi 2 günde yola çıktı.” diye konuştu. Dağ, bu malzemelerin Suriye’deki insanların sıkıntısını bir ya da 2 hafta göreceğini ifade etti. CİHAN

Yorumlar