İHH özür diledi

İHH İnsani yardım Vakfı 27 Haziran'da Türkiye - İsrail anlaşmasına yönelik yayınladığı bildirinin bazı çevrelerce yanlış yöne çekildiğini belirterek kamuoyundan oluşan algıdan dolayı özür diledi.

Google Haberlere Abone ol
İHH özür diledi
Mustafa Güneş / Sonhaberler.com 

İHH İnsani Yardım Vakfı, İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi için varılan anlaşmadan sonra çıkan tartışmalarla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Vakıf yeni açıklamasında, neden olduğu yanlış anlamalardan dolayı kamuoyundan özür diledi.

İHH, Türkiye'nin İsrail ile bazı konularda anlaşarak Gazze üzerindeki ambargoyu kısmi olarak kaldırması, Türkiye'den resmi özür dilemesi ve Mavi Marmara gemisinde ölenlerin ailelerine tazminat ödemeyi kabul etmesi üzerine bir bildiri yayınlamıştı.

İnsani Yardım Vakfı İHH yayınladığı bildiri ile kamuoyunun tepkisini çekmiş, bazı çevrelerce Ak Parti hükümeti ile İHH arasında soğuk bir savaşın başladığı öne sürülerek kutuplaştırma çabalarına girilmişti.

İHH, Ramazan Bayramı öncesinde yayınladığı bir metin ile kamuoyunda oluşan yanlış algıdan dolayı özür dilediğini bildirdi.

İHH'nın açıklamasına en sert tepki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelmişti. İHH bugünki açıklamasında yayınladıkları bildirinin bazı çevreler tarafından kasten yanlış taraflara çekildiğini belirterek kamuoyunda oluşan algıdan dolayı özür dilediğini bildirdi.

İHH'nın açıklamasında şöyle denildi: İsrail'le anlaşma konusunda vakfımızın çekincelerini ifade etmiştik. Özeti; "İsrail'e güvenilemeyeceği" olan açıklama bazı çevreler tarafından kasten yanlış taraflara çekilmiştir. 

Çekincelerimizi korumakla birlikte kamuoyunda yyanlış anlaşılmalar oluştuğunu gözlemlekteyiz. Açıklamının sonunda "İsrail ile örtünen çıplak kalır" atasözünün yanlış taraflara çekilerek kullanıldığını gördük. Bu söz asla sayın Cumhurbaşaknımız kastedilerek söylenmemiştir. Bunu kasten öyleymiş gibi göstermek kötü niyet izharıdır, bundan beriyiz. 

Bu sözden dolayı oluşan algı ve yanlış anlaşılmadan dolayı kamuoyundan özür diliyoruz" 
 

Yorumlar