İHAK'tan insan hakları uzmanlık eğitimi

İnsan Hakları ve Adalet Hareketi, İnsan Hakları Uzmanlık Eğitim Programı başlatıyor

Google Haberlere Abone ol
İHAK'tan insan hakları uzmanlık eğitimi

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İnsan Hakları ve Adalet Hareketi (İHAK), insan hakları alanında uzmanlık eğitimi programı başlatıyor. Program ülkemizde teorik ve akademik düzeyde insan hakları alanında çalışma yapan lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin kapasitelerinin geliştirilmesini, insan hakları kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının oluşturulmasını, ulusal ve uluslararası kuruluşlar nezdinde savunuculuk çalışması yapabilecek bireyler yetiştirerek hak ve adalet düşüncesinin yaygınlaşmasını, ülkemizde insan hakları alanında son 40 yılda oluşmuş olan bilgi ve deneyimin gelecek nesillere aktarılmasını hedefliyor. 

Program ve Konu Başlıkları

İnsan Hakları Uzmanlık Eğitim Programı kapsamında başvurular 1-30 Haziran tarihlerinde alınacak ve başvuruculara yönelik mülakat Ekim 2017’de gerçekleştirilecektir. 2017 güz dönemi eğitimleri 14 Ekim Cumartesi günü başlayacaktır. Her hafta Cumartesi öğlene kadar ders ve öğlenden sonra atölyeler şeklinde tam gün gerçekleştirilecek olan program 9 Aralık Cumartesi günü sertifika töreniyle sona erecektir.  Program ve atölyeler aşağıdaki konu başlıklarında gerçekleştirilecektir.

Hak Adalet ve Özgürlük Kavramlarının Analizi

İnsanın Serüveninden İnsan Hakları Düşüncesi

İslam Medeniyetinin İnsan Hakları Yaklaşımı

Temel İnsan Hakları Metinleri İncelemesi

İnsan Hakları Mekanizmaları

İnsan Haklarının Korunmasında Uluslararası Hukukun Rolü

Türkiye’de İnsan Hakları Tarihi

İnsan Haklarında Farklı Yaklaşımlar

İnsan Haklarında Güncel Sorunlar

İnsan Hakları Raporu Hazırlama Teknikleri

Kimler Başvurabilir

Türkiye’deki üniversitelerin hukuk başta olmak üzere, sosyal bilimler ve diğer ilgili bölümlerinde eğitimlerine devam eden lisans ve yüksek lisans öğrencileri ve sahada insan hakları deneyimi olan aktivistler programa başvurabilir.

Başvuru İçin

Başvuru yapmak isteyen adaylar 30 Haziran 2017 tarihine kadar başvurularını İHAK dernek merkezinden ya da online (ihak.org.tr) başvuru formunu doldurarak yapabilir.  

Yorumlar