Şemdinli'deki şehit ve yaralıların isimleri

Şemdinli'de bugün meydana gelen bombalı saldırıda ölen ve yaralananların isimleri belli oluyor

Google Haberlere Abone ol
Şemdinli'deki şehit ve yaralıların isimleri
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bugün meydana gelen bombalı saldırının kurbanları yavaş yavaş belli oluyor. Saldırıda 10'u asker 18 kişi hayatını kaybetmişti. 5 ton bomba yüklü kamyonetle, kontrol noktasında bekleyen araçların arasına ’intihar dalışı’ şeklinde gerçekleşen saldırıda, 11’i asker 27 kişi de yaralandı.

Malatyalı Er Eyüp Hacıoğlu (21), Adıyamanlı Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aydoğdu (28), Adanalı Piyade Er Özkan Altınok (23), Samsunlu uzman çavuşlar 25 yaşındaki Bayram Aksu ile Ercan Bayraktar, Kahramanmaraşlı Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Dobur (33), Elazığlı Asteğmen Ömer Baydilli şehit olan askerler arasında. 

Hayatını kaybeden siviller arasında 2 yıllık öğretmen Oğuz Uysal ile minibüs sürücüsü 30 yaşındaki Bahri Fırat da var. 

10 YARALININ İSMİ BELLİ OLDU

Şemdinli’deki saldırıda yaralanan 11’i asker 27 kişinin Şemdinli, Yüksekova, Hakkari ve Van’da tedavilerini sürdüğü belirtilirken, 16 sivil arasında bir İranlı Welat Ramadan’ın da bulunduğu belirtildi. Welat Ramadan’ın Van’a sevk edildi. Yaralılardan 5’inin kimliği henüz açıklanmazken, 10 yaralı da şunlar:

Cengiz Ataman, Varis Yılmaz, Basri Uysal, Fehmi Durmaz, Portakal Vural, Muhsin Can, Yaşar Sönmez, Mehmet Salih Fırat, Veli Fırat ve Erdinç Yılmaz.

Yorumlar