Rüyada Üzüm Görmek Ne Anlama Gelir

Rüyada üzüm görmek ile ilgili olarak birçok alim farklı yorumlarda bulunmuşlardır. Bu yorumların hemen hemen hepsi benzer şekilde hayra vesile olacak ifadeler olmaktadır.

Google Haberlere Abone ol
Rüyada Üzüm Görmek Ne Anlama Gelir

Rüyada üzüm görmek ile ilgili olarak birçok alim farklı yorumlarda bulunmuşlardır. Bu yorumların hemen hemen hepsi benzer şekilde hayra vesile olacak ifadeler olmaktadır. İmam Cafer Sadık rüyada üzüm görmek ile ilgili üç tabirde bulunmuştur. Birincisi mal ve nimettir. Rüyada üzüm görmek bol nimet ve mal sahibi olmaya yorulmaktadır. Çünkü üzüm görünüşü itibariyle çoğunluktan oluşan bir yiyecektir. Bu da bir anlamda bolluğu ifade etmektedir. Rüyada üzüm görmek konusunda ikinci tabir menfaattir. Kişinin rüyasında üzüm görmesi bir menfaat elde etmesi, istediğine ulaşması olarak yorumlanmaktadır. Rüyada üzüm görmek konusunda İmam Cafer Sadık’ın üçüncü tabiri ise güzel geçim olmaktadır. Üzüm bir anlamda da aileyi, aile bireylerini temsil edebilmektedir. Üzüm taneleri bir salkımda bir arada sımsıkı durmaktadır. Bu aile bireylerinin iyi geçinerek bir arada durmasına yorumlanmaktadır.

Rüyada üzüm görmek iyi evlat sahibi olma, miras olarak ilim bırakma ve helal mal sahibi olma olarak da yorumlanmaktadır. Rüyada üzüm görmek, üzümü sıktığını görmek de hayırlı ve bereketli mal sahibi olmaya, bulunan nimetlerde bolluk olmasına yorumlanmaktadır. Bunun yanı sıra kıtlıktan kurtulma ve beladan korunarak güvende olma şeklinde de ifade edilebilmektedir. Rüyada üzüm görmek ile ilgili Hz.Danyal (a.s.) farklı ifadeler ve yorumlar kullanmıştır. Ona göre :” Rüyada üzüm görmek ve mevsiminde kara üzüm yemek sıkıntıya, mevsimi dışındaysa korku ve endişeye yorulmaktadır. Kırmızı ve beyaz üzüm yemek mevsimindeyse kişinin umduğundan fazla nimete kavuşmasına, mevsiminde değilse kişinin mal ve nimet konusunda hayırlı sözler sarf etmesi olarak yorumlanmaktadır. İbn-i Sîrîn de rüyada üzüm görmek ile ilgili bazı yorumlarda bulunmuştur. Ona göre: “Rüyada üzüm görmek beyaz üzüm yemek mevsimindeyse emek edilen mala sahip olmaya, kırmızı üzümü mevsiminde yemek menfaate, tanesi sert üzüm yemek zorla mal elde etmeye, dışı açık renkli üzüm yemek helal mala, suyu duru olmayan üzüm yemek haram mala, kırmızıya çalan üzüm yemek izzete ve makama, siyaha çalan üzüm yemek sıkıntıya, taze, tadı hoş üzüm yemek ise kazanca işaret edilmektedir.

Rüyada üzüm görmek, üzümü sıkmak zalim birisinin hizmetinde çalışmaya, leğen içinde üzüm sıkmak güçlü bir kadına hizmet etmeye, kasede üzüm sıkmak ise cimri birine hizmet etmeye yorulmaktadır. Sıkılan üzümleri pekmez yapmak ve küplere doldurmak da hüküm sahibi birinden çok miktarda mal elde etme olarak yorumlanmaktadır. Kirmani’ye göre rüyada üzüm görmek ve üzümü sıkıp suyunu çıkarmak helal kazanç elde etme olarak yorumlanmaktadır. Rüyada üzüm görmek ve üzümün suyunu içmek alim kimsenin ilminin çoğalmasına, tacir (tüccar) birisinin de malının artmasına yorulmaktadır. Rüyada üzüm görmek güzel rüyalar arasında yer almaktadır. Çünkü rüyada üzüm görmek genel anlamda kısmete, rızka, mala, berekete ve işlerin yolunda gitmesine yorulmaktadır.

Yorumlar