Rüyada sevişmek ne anlama geliyor

Rüyada sevişmek, genellikle en fazla görülen rüyalar arasında yer alır. Pek çok kişi, bilinç altında böyle şeyler olmadığı halde böyle bir rüya ile karşılaşmanın ne anlama geldiğini merak eder. Çoğu kişi için ilk anlamda kötü olarak yorumlanmaktadır. Bazen bu durum zayıflık olarak bile yorumlanır.

Google Haberlere Abone ol
Rüyada sevişmek ne anlama geliyor

Rüyada sevişmek çoğu kişi için ilk anlamda kötü olarak yorumlanmaktadır. Hatta bazı kişiler rüyada sevişmek ile ilgili dini anlamda zayıflık yorumunda dahi bulunabilmektedir. Ancak tüm bunların dışında rüyada sevişmek Allah'ın rızasına ve rahmetine nail olma olarak da yorumlanabilmektedir. Öyle ki bir kişi rüyasında Allah için seviştiğini görürse o kişi Allah'ın rızasına nail olur. Bu rüya aynı zamanda o kişinin günahtan kaçınması olarak da ifade edilmektedir. 

Rüyada sevişmek erkekler için genelde sonucu fiziksel anlamda da farklı sonuçlanan durumlardandır. Ancak bu rüyalar er kişilerin gerçek hayatta da cinsel nefsi anlamda kendilerini rahat hissetmelerini sağlamaktadır. Bu doğrultuda rüyada sevişmek birçok tabirci tarafından il anlamda olumlu olarak yorumlanmaktadır. Kafir kişinin rüyasında Allah için sevişmesi, o kişinin Müslüman olması olarak yorumlanmaktadır.

Bununla birlikte eğer rüyada sevişmek Allah için yapılmamışsa bu bir hıyanete işarettir ve velisiz evlenme olarak yorumlanmaktadır.

Rüyada sevişmek ve eşiyle birlikte olduğunu görmek hayırlı bir olay olarak haber verilmektedir. Eğer sevişme yabancı biri ile yapılmışsa bu da kötü bir şeye yorulmaktadır. Rüyada sevişmek aynı zamanda kişinin hem dini manada hem de dünyevi manada istediğine kavuşması olarak yorumlanmaktadır. Bunun yanı sıra kişinin rahatlamasına ve içi huzura ermesine de delalet etmektedir.

Çirkin bir kadınla rüyada sevişmek kişinin şerre uğrayacağına, güzel ve iyi giyimli bir kadınla rüyada sevişmek bir kadınla iş yapmaya ve hayra, erkek kardeşiyle rüyada sevişmek kardeşi tarafında hor görülmeye yorulmaktadır. Ayrıca kişinin kendi kendine bir cinsi münasebette bulunması da cimriliğe, kimseye yardımda bulunmamaya işaret edilmektedir. Düşmanla rüyada sevişmek kişinin ona karşı üstün gelmesi olarak yorumlanmaktadır.

Cafer-i Sadık'a göre rüyada sevişmek şeytani bir durum olmaktadır. Eğer kişi rüyasında yaptığı bu işten tatmin olmuşsa bu, kişinin batıl olduğunu göstermektedir. Başka bir rivayette ise rüyada sevişmek ile ilgili olarak büyük bir rütbeye erişme şeklinde yorum yapılmıştır. Bir çocukla rüyada sevişmek gören kişi için musibet ve belaya işarettir. Hanımı ile rüyada sevişmek de beklenti anlamında yorumlanan durumlardandır. Kişi eğer rüyasında hanımıyla sevişmiş ise, bu durum kişinin hanımından umduğu şeye ve hanımının da kendisinden umduğu şeye işarettir.

Cennet hurileriyle rüyada sevişmek kişinin o hurinin güzelliği kadar dini emirleri yerine getirmesi anlamına gelmektedir. Bunun yanı sıra kişinin rahatlaması ve ferahlaması olarak da yorumlanmaktadır.

Yorumlar