AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (1) - "Müfredatta sıkıntılarımız var. İnşallah önümüzdeki dönemde tüm gücümüzü, dikkatimizi bu alana teksif ederek, müfredatın veya müfredattan ders kitabına, öğretmen kalitesinden değerler eğitimine kadar her alanda eksiklerimizi tamamlayacağız" - "81 vilayetimizin tamamında üniversite var. Yani biz Güneydoğu'dan Doğu'dan öğrenci alıp, Orta Anadolu'ya Ankara'ya İstanbul'a değil, onlara maliyeti yüksek bir eğitim-öğretim anlayışı değil, tam aksine üniversiteyi aldık, bütün o yavrularımızın, gençlerimizin ayağına götürdük" - "Sizlerle en son 2014 yılı Mayıs ayındaki 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantı'mızda yine burada Afyonkarahisar'da bir araya gelmiştik. Bugün burada bin 275 kişilik bir aile olarak tekrar bir aradayız. Sadece bu tablo dahi AK Parti'nin, nasıl bir duvarın tuğlaları gibi birbirine kenetlenmiş bir parti olduğunu göstermektedir"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

AFYONKARAHİSAR (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Müfredatta sıkıntılarımız var. İnşallah önümüzdeki dönemde tüm gücümüzü, dikkatimizi bu alana teksif ederek, müfredatın veya müfredattan ders kitabına, öğretmen kalitesinden değerler eğitimine kadar her alanda eksiklerimizi tamamlayacağız." dedi.

Erdoğan, Afyon NG Güral Termal Otel'de başlayan ve "Hep Birlikte, Büyük Hedeflere" temalı 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılış konuşmasını yaptı.

"Sizlerle en son 2014 yılı Mayıs ayındaki 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantı'mızda yine burada Afyonkarahisar'da bir araya gelmiştik. Bugün burada bin 275 kişilik bir aile olarak tekrar bir aradayız. Sadece bu tablo dahi AK Parti'nin, nasıl bir duvarın tuğlaları gibi birbirine kenetlenmiş bir parti olduğunu göstermektedir." diyen Erdoğan, yaklaşık 3,5 yıllık bir aranın ardından tekrar bir araya gelmekten Allah'a sonsuz hamd ettiğini ifade etti.

Erdoğan, bu sürede hem parti hem ülke olarak çok önemli hadiseler yaşanıldığını, çok ciddi imtihanlardan geçildiğini, partinin kuruluşunun 16'ncı, iktidarda bulunuşunun 15'inci yıl dönümüne tekabül eden bir zamanda yapılan bu toplantı vesilesiyle nereden gelindiğini, nerede bulunulduğunu ve nereye gidildiğini değerlendireceklerini bildirdi.

Erdoğan, ilk yola çıktıkları günden bugüne kadar hangi kademede olunursa olunsun AK Parti'ye gönül vermiş, AK Parti vasıtasıyla millete hizmet etmiş tüm arkadaşlarına teşekkürlerini iletti, göreve devam edenlere başarılar diledi, birlikte görev yaptıkları ancak daha sonra farklı alanlarda çalışmayı tercih eden veya emekliye ayrılmış olanlara da sağlık ve afiyetler temenni etti.

- "Ortaya çıkan tablo aslında AK Parti'nin karnesidir"

Partinin iktidara gelişinden bu yana, Türkiye'nin temel yatırımlarında veya ekonomide kat edilen mesafeyi, cumhuriyet tarihinin tamamıyla mukayese edildiğinde ortaya çıkan tablonun aslında AK Parti'nin karnesi olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu karnenin her alanda milletin şükranla yad ettiği başarılarla dolu olduğunu belirtti.

Erdoğan, kendilerinin de sık sık bu tabloyu hatırlatması gerektiğini ve buna yönelik hedeflerin çıtasını sürekli yükseltmesi gerektiğinin vurguladı.

"Biz, kendimize inanmazsak, kendimize güvenmezsek, kendimizi bu ihya hareketine hazır hissetmezsek milletimizin itimadını sağlayamayız." diyen Erdoğan, salona bulunanlara, "Şimdi sizlere sadece ana başlıklar itibarıyla hükümetlerimiz döneminde Türkiye'yi nereden nereye getirdiğimizin kısa bir özetini yapmak istiyorum. Bazıları bu hatırlatmayı bir tekrardan ibaret görebilir." şeklinde seslendi.

- "Her fırsatta ezberden ifade etmenizi özellikle bekliyorum"

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ancak ben şunu biliyorum ki, bırakınız milletimizin tamamını kendi arkadaşlarımız arasında bile bu gerçeklerin, bu rakamların, bu reformların doğru şekilde farkında olmayanlar var, şahsım da dahil olmak üzere. Halbuki geçtiğimiz 15 yıldaki başarılarımız, gelecek vizyonumuzun en önemli referansı ve en önemli güven kaynağıdır. Bunun için her fırsatta bu hatırlatmaları yapmayı sürdüreceğim. Sizlerden de bunları milletimize her fırsatta ezberden ifade etmenizi özellikle bekliyorum.

Biz, hükümete geldiğimizde 'Dört temel taş üzerinde ülkemizi yükselteceğiz.' demiştik. Bunlar eğitim, sağlık, adalet ve emniyet. Bunlar bizim önceliklli alanımız, bunu böyle ilan ettik. Eğitimde ülkemizde mevcut olan 355 bin dersliğin üzerine bu sürede 270 bin derslik daha ilave ettik. Öğretmen sayımız 560 bin idi, bunu da 905 bine ulaştırdık. Üniversite sayımız 75 idi, bunu 185'e yükselterek, artık bugün Türkiye'de üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. 81 vilayetimizin tamamında üniversite var. Yani biz Güneydoğu'dan Doğu'dan öğrenci alıp, Orta Anadolu'ya Ankara'ya İstanbul'a değil, onlara maliyeti yüksek bir eğitim-öğretim anlayışı değil, tam aksine üniversiteyi aldık, bütün o yavrularımızın, gençlerimizin ayağına götürdük."

Yüksek öğretim yurtlarının sayısının 190 olduğunu hatırlatan Erdoğan, bunu 752'ye yükselttiklerini, yatak kapasitesini de 182 binden 617 bine çıkardıklarını anlattı.

- "Milli takımımıza sahip çıkmasını takdirle karşılıyorum"

Erdoğan, "Eğitim öğretimin alt yapısını güçlendirmekle beraber içeriği ve niteliği konusunda zayıf kaldığımızı hep söylüyorum. Müfredatta sıkıntılarımız var. İnşallah önümüzdeki dönemde tüm gücümüzü, dikkatimizi bu alana teksif ederek, müfredatın veya müfredattan ders kitabına, öğretmen kalitesinden değerler eğitimine kadar her alanda eksiklerimizi tamamlayacağız." ifadesini kullandı.

Gençliğin yetişmesinde çok büyük önemi olan spor tesislerin sayısının bin 572'den 3 bin 481'e, lisanslı sporcu sayısının da 228 binden 7 milyon 880 bine çıkardıklarına dikkati çeken Erdoğan, "Dün akşam milli takımımız 3-0 mağlup oldu. Üzüntülüyüz ama 3-0 mağlubiyete rağmen Eskişehir seyircisinin sonuna kadar tezahürattan kopmamasını, milli takımımıza sahip çıkmasını takdirle karşılıyorum, kendilerini alkışlıyorum." dedi.

(Sürecek)

Yorumlar