Genç girişimci ilçesinin ilk çiçekçisi oldu

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Ayşenur Demirçakan, KOSGEB’ten aldığı destekle ilçesinin ilk çiçekçisi oldu.Kovancılar ilçesinde yaşayan Maliye Bölümü 2. sınıf öğrencisi 22 yaşındaki...

Google Haberlere Abone ol
Genç girişimci ilçesinin ilk çiçekçisi oldu

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Ayşenur Demirçakan, KOSGEB’ten aldığı destekle ilçesinin ilk çiçekçisi oldu.

Kovancılar ilçesinde yaşayan Maliye Bölümü 2. sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Ayşenur Demirçakan, KOSGEB’ten aldığı destekle ilçesinde bir ilki gerçekleştirdi. 4 çocuklu Hasbi ve Figen Demirçakan ailesinin ferdi olan Ayşenur Demirçakan, ilçesinde çiçekçi olmamasını düşünerek açtığı iş yeri ile yaptığı girişimciliğin diğer kadınlara örnek olmasını istiyor.

Üniversite öğrencisi olduğunu ve maliye bölümünde okuduğunu belirten genç girişimci Ayşenur Demirçakan, “Yaşadığım ilçede çiçek satan bir yer yoktu. Bende ne yapabilirim diye düşündüm. Daha sonra KOSGEB’e başvurdum. KOSGEB’ten girişimcilik belgesi aldım. Şuanda kendi iş yerimi açtım. İş yerimde ilçemizin ihtiyacı olan çiçekleri ile hediyelik tablolarda satıyorum. Şuanda hazır aldığım tablo ve çiçekleri ileride kendim yapmayı düşünüyorum” dedi.

Üniversite öğrencisi olarak KOSGEB’e başvurup ilçesinin bir eksikliğini giderdiğini aktaran Demirçakan, “Ben bir üniversite öğrencisi olarak kendi çiçekçi dükkanımı açtım. Dükkanım da canlı cansız çiçek, tablo satıyorum, düğünlere çelenk gönderiyorum, araba süslüyorum. Bunun diğer kadın girişimcilere de örnek olmasını istiyorum. İlçemizin daha da güzelleşmesi için diğer kadınlarında bir şeyler yapmasını bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar