5 bin kişinin zehirlendiği Elbistan'da kriz masası kuruldu

5 bin kişinin içme suyundan zehirlenerek hastanelik olduğu Elbistan'da kriz masası kuruldu

Google Haberlere Abone ol
5 bin kişinin zehirlendiği Elbistan'da kriz masası kuruldu
İlçedeki hastanelere sağlık personeli ve ilaç takviyesi yapıldı, tedavi görenlerden hayatı tehlikesi olan kimse bulunmadığı açıklandı. Olayın içme suyundan kaynaklandığı üzerinde durulurken halkın ya hazır su ya da şehir suyunu kaynatarak kullanması istendi. Savcılık herhangi bir ihmal ya da sabotaj olasılığına karşı soruşturma başlattı. Belediye içme suyu dağıtmaya başladı

Elbistan ilçe merkezinde dün akşamdan itibaren yüksek ateş, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleriyle hastanelerin acil servislerine hasta akını başladı. Sağlık kuruluşlarında alarm verilip personel ve ilaç takviyesi yapıldı, ilaç ve serum tedavisi uygulanan hastaların büyük bölümü taburcu edilirken, sorunun ilçenin içme suyu şebekesinden kaynaklandığı iddia edilmesi üzerine savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. 

KRİZ MASASI KURULDU

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un da gittiği ilçede Kaymakamlık'ta 'kriz masası' oluşturuldu. Vali Özkan başkanlığındaki toplantıya, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altınok da katıldı. Vali Özkan ve Başkan Erkoç, beraberindekilerle durum değerlendirmesi yaptıktan sonra ilçenin içme suyunun sağlandığı Kaynarca İçmesuyu Terfi Merkezi’ne giderek incelemelerde bulundu ve hastanelerdeki vatandaşları ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

BELEDİYE SU DAĞITIYOR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ilçe sakinlerine kamyonlarla damaca suyu ile kent merkezinden tankerlerle getirilen su dağıtılıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un talimatıyla ilçe merkezine kamyonlarla damaca, tankerlerle ise kent merkezinden gönderildi. Kamyonlardaki damacanalar ile tankerlere doldurulan su, KASKİ ekipleri tarafından halka dağıtılmaya başlandı.

 

Yorumlar