İzmir merkezli 5 ildeki soruşturma

Aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Gültekin'in de bulunduğu 9 kişi tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
İzmir merkezli 5 ildeki soruşturma
İzmir merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 19 şüpheliden, aralarında eski Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekin'in de bulunduğu 9'u tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, kapatılan Gediz Üniversitesine yönelik soruşturma doğrultusunda gözaltına alınan 64 şüpheliden 19'u daha İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sevk evrakı üzerinden nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 9'u "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı. Diğer 10 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Para dolu çantayla kaçmak istemişti

Tutuklular arasında, Recep Gültekin, Gediz Üniversitesi "imam"larından olduğu iddia edilen Yaşar Narı ile evinin çatısında iki çanta dolusu parayla kaçmak isterken yakalanan ve kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucularından iş adamı Mustafa Akçay da bulunuyor.

Bu arada, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinde şube müdürü olan Halil Özçelik de "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Ayhan Yılmaz'ın, kapatılan Gediz Üniversitesine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı çıkarılan 101 şüpheli için İzmir, Ankara, Bursa, Afyonkarahisar ve Balıkesir'de eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyonda, aralarında eski İzmir Valisi Cahit Kıraç ile eski Emniyet Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekin'in de bulunduğu 64 kişi gözaltına alınmıştı. Daha önce adliyeye sevk edilen 42 şüpheliden 13'ü tutuklanmış, Kıraç ve 28 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Yorumlar