İzmir'de emniyet müdürlüğüne roketli saldırı

İzmir'de Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik roketatarlı saldırı düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de emniyet müdürlüğüne roketli saldırı
İzmir'in Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik roketatarlı saldırı düzenlendi, seken mermilerin çevredeki binalara isabet ettiği bildirildi.

Alınan ilk bilgilere göre, terör örgütü üyelerince saat 23.30 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğü binasını hedef alan roketatarlı saldırı yapıldı. Mermiler, çevredeki binalara isabet etti.
Can kaybının yaşanmadığı olayla ilgili bölgede operasyon başlatıldı.

İKİ ROKET ATILDI

Olay yeri çevresi güvenlik çemberine alınırken, İzmir'den ilçeye yönlendirilen Terörle Mücadele ve Olay Yeri İnceleme ekipleri çalışma başlattı.



Yapılan ilk incelemede, emniyet binasına yönelik iki roket mermisinin atıldığı, roketlerden birinin emniyet binasının yaklaşık 100 ilerisindeki evin çatısına, diğerinin ise daha yakındaki Bayındır Devlet Hastanesi Acil Servis karşısındaki odun-kömür deposu olarak kullanılan alana isabet ettiği belirlendi.

Roketlerin isabet ettiği bina çatısı ve depo alanında hasar oluştuğu, can kaybının meydana gelmediği bildirildi.



Roketlerin Fotomoz tepesi mevkisinden atıldığı ihtimali üzerinde durulurken, bölgede özel harekat ekiplerince operasyon başlatıldı. Polis helikopteri de, ekiplere havadan destek sağladı.

Evine roket mermisi isabet eden Semih Parmaksız (62), iki katlı müstakil evde eşi ve çocukları ile aile büyüklerinin yaşadığını belirtti.



Patlama olduğu sırada bilgisayarla oyun oynadığını söyleyen Parmaksız olay anını şöyle anlattı:
"Bilgisayarda oyun oynuyordum. Kulaklık takılıydı, büyük bir patlama duydum. İlk olarak havai fişek sandım. Kulaklığı çıkarıp baktığımda camların kırıldığını gördüm. Hemen evdekileri cam kenarından uzaklaştırıp diğer odaya ardından da alt kata indik. Aşırı bir duman vardı. Ortalık sakinleşip dumanlar kalkınca dışarı çıkıp hemen polisi aradım. Bizim için unutamayacağımız kötü bir anı oldu."

Yorumlar