FETÖ şüphelisi adliyeden kaçmaya çalıştı

İzmir'de eski bir polis şefi mahkeme salonundan kaçarak firar etmeye çalışırken son anda yakalandı

Google Haberlere Abone ol
FETÖ şüphelisi adliyeden kaçmaya çalıştı
Eski İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mustafa Çil, duruşma salonundan koşarak kaçtı.

Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcılarından Mustafa Gülcü ile halen İzmir Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan Celal Uzunkaya'ya kumpas kurdukları öne sürülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan sanıkların yargılanması sırasında ilginç bir olay yaşandı.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanık Mustafa Çil duruşma salonundan kaçmaya çalıştı.

Eski İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürü Mustafa Çil, "İzmir'deki askeri casusluktaki kumpas davasında adli kontrol şartıyla serbest kaldım, kaçma ihtimalim yoktur. Tutuklanmamı gerektirecek yeni somut delil ortaya çıkmamıştır. Tutuklanmam yönündeki talebin reddine karar verilmesini istiyorum." beyanında bulundu.

Mahkeme heyetinin verdiği arada, duruşma salonundan koşarak kaçan Çil, kovalama sonrası adliyede görevli polislerce yakalanarak duruşma salonuna getirildi.

Yaklaşık bir saatlik aranın ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Tan ve Kaya'nın tahliye edilmesine, Çakıcı, Göktaş, Tuzcu ve Arık hakkında tutuklanmaları yönünde yakalama kararı çıkartılmasına, bu davanın tutuksuz sanıkları Ardıç ile Çil'in tutuklanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Yorumlar