İstanbul'daki minibüsten 60 kiloluk bomba çıktı

İstanbul Bahçelievler'de polis tarafından durdurulan minibüsten, Beşiktaş saldırısında kullanılan araçtaki bombanın aynısından çıktı. Terör örgütünün polis noktalarından birine saldırı hedeflediği ortaya çıktı. Bombalı araca ilişkin şu ana kadar 2 kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'daki minibüsten 60 kiloluk bomba çıktı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İsatanbul'un Bahçelievleri ilçesinde akşam saatlerinde polis tarafından tespit edilen minibüsten bomba çıktı. Beşiktaş'ta polislere yönelik düzenlenen saldırıda kullanılan bombanın aynısından bulunan minibüs polisler tarafından olay yerinden çekildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Şirinevler Çavuş Caddesi üzerinde park halindeki bombalı minibüs polisi alarma geçirmiş ve bir kişi gözaltına alınmıştı. Akşam saatlerinde polis ekiplerinin yaptığı operasyon sonucu bir kişi daha gözaltına alındı. Olayla ilgili toplam gözaltı sayısı 2’ye yükseldi.

İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK’nın bombalı eylem yapmayı planladığı yönünde bilgi aldı.Hainler en son Beşiktaş saldırısında kullanmıştı... 60 kilo RDX çıktı. Alınan bilgi üzerine teknik ve fiziki takip başlatıldı. Takibe alınan PKK’lı öğle saatlerinde Bahçelievler’de bir sokağa minibüsü park etti. Minibüsten inen kişi hemen gözaltına alındı. Minibüste yapılan ilk incelemede bomba olabileceğinden şüphelenilen paketler bulundu. Olay yerine bomba uzman ekipleri çağrıldı. Ekipler, araç içindeki paketleri fünye ile patlattı.

Yapılan müdahalenin ardından yapılan detaylı incelemede paketlerde uzaktan kumanda düzenekli 60 kilo RDX bomba bulundu. Saatlerce yapılan incelemenin ardından minibüs olay yerinden çekici yardımıyla götürüldü. PKK üyesi olduğu bildirilen kişi emniyete götürülerek sorguya alındı. Öte yandan gece saatlerinde emniyet birimleri olayla ilgili olarak bir kişiyi daha gözaltına aldı ve olayla ilgili olarak gözaltı sayısı 2'ye çıktı.

Yorumlar

aslan bunları idam etmeden olmaz iran sallandırdı bitirdi işi