Toplantı halindeki 10 DHKP-C lideri kıskıvrak yakalandı

İstanbul'un iki farklı ilçesinde PKK ve DHKP-C'ye operasyon düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Toplantı halindeki 10 DHKP-C lideri kıskıvrak yakalandı
İstanbul'da Esenyurt ve Sancaktepe'de PKK ile DHKP-C'ye yönelik operasyon düzenlendi. Sancaktepe'de DHKP-C'ye düzenlenen operasyonda örgütün 10 ayrı şehirden sorumlu üst düzey yetkilileri gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında İstanbul, Tunceli ve Diyarbakır sorumluları da bulunuyor. Örgüt yöneticilerinin Sancaktepe'de toplantı halindeyken polis tarafından yaka paşa gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan örgüt mensupları İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Esenyurt'ta, terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları ve örgüte üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 14 şüpheliden 12'si tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'ya yönelik çalışmalar kapsamında, Esenyurt ilçesinde örgüt propagandası yaptığı tespit edilenlere ilişkin operasyon düzenlendi.

Operasyonda gözaltına alınan 14 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından soruşturmanın yürütüldüğü Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Şüphelilerden 2'si savcılıktan serbest bırakıldı. 12 zanlı ise tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi. Hakimlikçe de ifadesi alınan 12 şüpheli, ''terör örgütüne üye olmak'' ve ''örgüt propagandası'' yapmak suçlarından tutuklandı.

SANCAKTEPE'DE DHKP-C'YE OPERASYON

Sancaktepe'de ise DHKP-C'ye operasyon düzenlendi. Operasyonda örgütün İstanbul sorumlusunun da aralarında bulunduğu belirtilen 10 kişi gözaltına alındı.

Yorumlar