İstanbul Valisi: 7 polis şehit, 4 sivil öldü

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Vezneciler'deki saldırıda 7 polisin şehit olduğunu, 4 sivil vatandaşın da öldüğünü açıkladı

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Valisi: 7 polis şehit, 4 sivil öldü
İstanbul Vezneciler'de bu sabah meydana gelen patlamayla ilgili ilk resmi açıklama Vali Vasip Şahin'den geldi. Vali Şahin, patlamanın bombalı araçla polisi hedef aldığını belirterek, olayda 7 polis memurunun şehit olduğunu, 4 sivil vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı. Vali Şahin, olayda 36 kişinin de yaralandığını sözlerine ekledi. Olay yerindeki kontrollü patlamayla ilgili sorular üzerine ise Vali Şahin, rutin bir işlem olduğunu söyledi. 

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyazıt'ta patlamanın meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu. Vali Şahin, incelemelerden sonra yaptığı açıklamada patlamanın terör saldırısı olduğunu, 11 can kaybı bulunduğunu, 36 yaralı olduğunu açıkladı. 

Polis, patlamanın ardından bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Olay yerine sadece emniyet ve sağlık ekiplerinin girmesine izin veriliyor. Patlamanın meydana geldiği cadde trafiğe kapatılırken, Yenikapı-Hacıosman metrosunun Vezneciler istasyonunda hizmet vermiyor. Çevrede geniş güvenlik önlemi alınırken, polis helikopteri de görev yapıyor. Ayrıca olay yerinin üzerinde bir drone görüntü alıyor.

Bomba imha ekipleri, olay yerindeki şüpheli beyaz renkli minibüste tuzaklama ihtimaline karşı inceleme yapıyor. Öte yandan motosikletli polis İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Saraçhane'deki binası önünde kaza yaptı. Yaralı polis, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Yorumlar