Vücut tipine göre tişört seçimi

Kıyafet seçimi vücut tipine göre yapılırsa, hem şıklığı hem de kaliteli bir tarzı yakalamak oldukça kolaylaşır. Vücudunuzdan şikayetçi olduğunuz birçok unsuru...

Google Haberlere Abone ol
Vücut tipine göre tişört seçimi

Kıyafet seçimi vücut tipine göre yapılırsa, hem şıklığı hem de kaliteli bir tarzı yakalamak oldukça kolaylaşır. Vücudunuzdan şikayetçi olduğunuz birçok unsuru da ekarte edebilme imkanı sağlayan bu yöntem sayesinde kiloluyken zayıf, zayıfken olduğunuzdan daha dolgun görünme imkanı sağlanabilir. Bu yüzden vücut tipinizi tanımak ve buna uygun olarak kıyafet seçimi yapmak günlük yaşantımızdaki motivasyonumuzu daha da yükseltecektir. Aynı zamanda da beraberinde gelen güven duygusu ile tazeleneceğinizden şüpheniz olmasın. 

Yaz aylarının en sağlıklı ve vazgeçilmezleri arasında tişörtler her zaman birinci sıradadır. Pamuk ve kayın lifi gibi sağlıklı maddelerden üretilen tişörtler yaz aylarında giy ve çık rahatlığının getirdiği hazzı sonuna kadar yaşatıyor. Peki vücut tipimize göre tişört seçimi yaparken nelere dikkat etmeliyiz.

Dar omuzlar, hafif yuvarlak göbek ve genişleyen basenlere sahip vücut tipindeyseniz bu model armut vücut tipi olarak kabul görmüştür. Bu vücut tipine sahip kullanıcıların kesinlikle bisiklet yakalı tişört modellerini tercih etmemeleri gerekir. Bisiklet yakalı tişörtler yerine tercih edeceğiniz bele doğru genişleyen v yaka tişört tasarımları ile vücudunuz ve üzerine giydiğiniz tişört her zamankinden daha güzel duracaktır. Elma vücut tipinde ise en önemli detay vücutların üst kısmının olabildiğince gösterişten uzak ve ön planda tutulmaması gerektiğidir. Çiçekli, desenli, pullu gibi ilgi toplayan ve kıyafetinizde göze batan detayların göğüs kısmınızda bulunmaması gerekir. Bu tarz tişörtler yerine sade bir tasarıma sahip koyu renkli tişörtler tercih etmek daha doğru olacaktır. Polo yaka ve v yaka tişörtlerin yanı sıra asimetrik kesimlere sahip salaş ve bele oturmayan tişört modelleri elma vücut tipine yakışan en güzel modellerdir. Bunların yanı sıra omuz detayları ön planda olan tişörtler elma vücut tipi için güzel alternatifler oluşturmaktadır.  Kum saati vücut tipi için tercih edilecek tişört seçimlerinde açık yuvarlak yakalar ve bele oturan dar modeller tercih edilmelidir. Geniş omuzlu vücut tiplerinde ise tişört tercihi yapılırken kalın askılı modeller tercih edilmeli. Aynı zamanda salaş ve tek omuzu açıkta bırakan tişört modelleri belin inceliğini vurgulayacağı için güzel bir estetik sağlar. Bu bilgilerden yararlanarak seçiminizi yapacağınız tişörtler için Türkiye’nin en büyük toptan tişört tedarikçisi capeti.net sizleri bekliyor.

Yorumlar

Kemal Kurnaz Beymen ve tusort.com da beden tablosu var. Bence en sağlıklı seçim beden ölçülerini bilerek almaktır.