Vücut Bakımı

Vücut bakımı her kadının hayatında en önem verdiği alanların başında yer alır.

Google Haberlere Abone ol
Vücut Bakımı

Vücut bakımı her kadının hayatında en önem verdiği alanların başında yer alır. Bazı kadınlar vücut bakımları için kuaförleri tercih ederken, bazıları ise evde doğal yöntemler sayesinde kendi bakımlarını uygulayarak kusursuz güzellik elde etmeye çalışırlar. Fakat her şeyde olduğu gibi vücut bakımında da dikkat edilmesi gereken püf noktalar ve doğru bilinen yanlışlar bulunmaktadır. Bu yazımızda sizlere vücut bakımı ile ilgili ayrıntılı olarak bilgiler vererek sizleri kusursuz güzelliğe ulaştırmanın yollarını aktaracağız.

  • Nemlendirme: Vücudunuzu duş sonrasında mutlaka bir nemlendirici krem kullanarak taze ve serin tutmaya çalışın. Özellikle duş alırken aşırı sıcak sudan kaçının. Suyu ne çok sıcak ne de çok soğuk bir şekilde ayarlamayın. Su orta sıcaklıkta olsun, bu sayede vücudunuzun yağ miktarı korunsun. Özellikle kış aylarında bacaklarınızın pantolon ve çorap altında kurumasını önlemek amacıyla her duştan sonra mutlaka nemlendirici kullanın.
  • El Bakımı: Vücut bakımı içerisinde yer alan önemli bir bölümde el bakımıdır. Haftada 1-2 defa ellerinizi ılık süte batırarak 10-15 dakika bekleterek ellerinizin daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz. Eğer düzenli olarak manikür uygulama imkanınız yoksa geceleri ellerinize bir miktar vazelin sürerek, eldiven takmış bir şekilde uyumanız ellerinizin daha yumuşak ve daha hoş bir görünüme kavuşmasını sağlayacaktır. Tırnaklarınıza oje sürerken önce aseton sürün, ardından oje sürerek bu işlemi tamamlayın. Tırnaklarınızın çok çabuk kırılma sorunu var ise zeytinyağı ve limonu karıştırarak her gün düzenli 20 dakika tırnaklarınızı bu karışımda bekletin.
  • Yüz Bakımı: Mümkün olduğunca cildinizde oluşan akne ve sivilceleri sıkmaktan uzak durun. Bu şekilde cildinizde leke oluşmasına ve cildinizin mikrop kapmasına neden olabilirsiniz. Güzel bir banyonun ardından yüzünüze cilt tipinize uygun bir nemlendirici kullanarak tazelik kazandırın.  Yüzünüz için kimyasal madde içeren ürünleri tercih etmek yerine, tamamen bitkisel ve doğal maske ya da ürünleri tercih etmeye özen gösterin.
  • Bacak Bakımı: Bacak tüylerinizi aldıysanız özellikle sıcak duş, güneş ve deodorant gibi kimyasal madde içeren ürünlerden uzak durun. Eğer ağda kullanıyorsanız ağdanın çok sıcak olmamasına dikkat edin. Ağda yapmak için tüylerinizin tamamen uzamasını beklemenizde fayda var, aksi takdirde kısa tüyleri almak sizin için daha zor olacak ve bacaklarınızda morluklar oluşmasına neden olacaktır. Ağda sonrasında bacağınızdaki kan dolaşımını sağlamanız için bacaklarınızı soğuk su ile yıkamanız çok faydalıdır. 
  • Kaş Bakımı: Yüzde en dikkat çekici bölge kaştır. Bu nedenle kaş alımınıza oldukça özen göstermelisiniz. Kaşlarınızı fazla almamaya ve şeklinin bozulmamasına dikkat edin. Kaşlarınızı almak için geceyi değil, gün ışığını tercih etmeniz daha faydalı olacaktır. Kaşlarınızı alırken mutlaka bir ayna kullanın.
  • Saç Bakımı: Saçlar kesinlikle kadını gösteren en önemli unsurdur. Saçlarınız için öncelikle saç tipinize uygun bir saç kremi ve şampuan tercih edin. Bu seçimde ''Sağlık Bakanlığı Onayı'' olmasına dikkat edin. Saçlarınızı nemli iken taramaya özen gösterin ve özellikle her gece yatmadan önce saçlarınızı bir fırça yardımıyla tarayın. 
  • Diş Bakımı: Capcanlı bir gülüş ve bembeyaz dişler hangi kadını güzel kılmaz ki. Bakımlı bir diş istiyorsanız karbonat ve limon karışımını deneyin. Ayrıca dişlerinizi ceviz yaprağıyla ovmayı deneyin. Bu dişlerinizin güçlenmesini sağlayacaktır. Bu esnada ceviz yaprağını dudaklarınıza değdirmemeye özen gösterin. Bu sayede bembeyaz dişlerinizle rahat bir gülümseme elde edeceksiniz. 
  • Vücudun Güzel Kokması: İnsanlar ile yan yana geldiğinizde vücudunuzun kötü kokusundan rahatsızlık hissediyorsanız duş esnasında durulanma suyunuza limon sıkmayı deneyebilirsiniz. Birde vücudunuzun hoş kokması için lavanta yağı kullanmanız mükemmel bir tercih olacaktır.
Güzellik vazgeçilmezdir. Sizlerde ufak birkaç yöntem sayesinde kolayca güzelleşebilir, güzelliğinizi bir ömür sürdürebilirsiniz. Kolay gelsin. 

 

Yorumlar