Beşiktaş Marşları

Beşiktaş marşları, taraftarlarının takımları uğruna büyük bir keyifle, her birlikte söylediği marşlardır.

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş Marşları

Beşiktaş marşları, taraftarlarının takımları uğruna büyük bir keyifle, her birlikte söylediği marşlardır. 1903 yılında kurulmuş olan kulübün marşları arasında  2 kelimelik olanı da var, 108 kıtadan oluşanı da var. Hepsi büyük bir coşkuyla söylenen, takımları uğruna büyük yaratıcılık eseri ürünlerdir. Bütün takımlarımızın taraftarı özel olmasına rağmen, Beşiktaş taraftarları centilmenlikleriyle diğer takım taraftarlarına örnek olacak davranışlar göstermektedir. Takımlarının önemli maçlarında, önemli günlerinde ona sahip çıkan bir taraftar grubunun olması, takımın canına can katmaktadır. Unutulmayan goller, futbolcular, maçlar bu marşlarla ölümsüzleştirilmiştir. Bazen özel olarak bestelenmiş, bazen değerli sanatçılarımızın şarkılarından uyarlanmış olan marşlar, unutulmayanlar arasında yerini almış. Takımın herkes tarafından bilinen 1982 yılında kurulmuş olan Çarşı grubu adlı taraftar grubu, dile getirdikleri marşlarla unutulmazlar arasında yerini almıştır. Yaptığı her şey olay yaratan grubun en bilinen sloganı '' Çarşı her şeye karşı'' olarak bilinir. Beşiktaş taraftarı marşlarını söyleyemeyen taraftarını tribünde istemez. Beşiktaşlı olmak için yaratıcı olmak lazım. Beşiktaşlı olmak, ayrıcalıklı olmaktır.

Diğer takımlara göre oldukça fazla marşı bulunan takımın marşlarını rakipleri bile kıskanmaktadır. Takımlarını coşturmak için söylenmiş olan bu marşlar, rakip takımlar tarafından hoş karşılanmasa da oldukça güzel duygular içerir. Beşiktaş takımının 110. kuruluş yılında bestelenmiş olan marşı da taraftarlar tarafından oldukça beğenilmiş. Gökhan Tepe tarafından bestelenen marş, Taraftarların gönlünü okşayarak, ruhlarını takımlarının lehine kabartmış. Taraftarlar tarafından bestelenen marşlar, özel maçlar öncesinde hazırlanarak tribünlerden hep birlikte okunmaktadır. Beşiktaş taraftarı bir bütün olarak hareket ettiğinden dolayı, diğer takımları kıskandıracak özelliktedir. Bu bütünlük marşların oluşturulmasından, söylenmesine kadar korunmaktadır. Taraftarlar marşları hem takımlarının moralini yükseltmek için, hem de karşı takımın motivasyonunu bozmak için söylerler.

Futbolda bu çekişme sürdüğü sürece marşların arkası kesilmeyecek. Beşiktaş takımı da, Kara Kartallar olarak bu marşlarla coşmaya, coşturmaya hız verecek. Takımını destekleyen taraftar grubuna sahip  bir takım olan kara kartal, her zaman uçmaya devam edecek. Beşiktaş marşları taraftarlar tarafından büyük bir coşkuyla söylenecek.

Yorumlar